Să demontăm miturile despre frumusețe

157
Să demontăm miturile despre frumusețe - mituridesprefrumusete-1365681455.jpg
Atunci când vine vorba despre frumusețe, oamenii sunt dispuși să încerce tot felul de trucuri și să își creeze reguli pentru un stil de viață adecvat. Dar oare cât de corecte sunt cele mai vehiculate mituri despre frumusețe? Iată adevărul care se ascunde în spatele lor.

Dacă stați picior peste picior, veți avea varice

Fals. Dacă stați jos și puneți un picior peste celălalt, nu vă vor apărea varice, însă dacă stați în picioare timp îndelungat, este posibil să apară acele vene mai pronunțate. Varicele apar de obicei la persoanele care au o predispoziție genetică și la cele care stau multe ore în picioare. Varicele apar când valvele devin nefuncționale, ele nu mai pot împiedica scurgerea înapoi a sângelui care este pompat cu greutate în sus și rămâne mai degrabă blocat în venele superficiale, cum sunt cele de la nivelul membrelor inferioare.

Celulita nu poate fi eliminată

Adevărat. Deocamdată nu există nicio metodă prin care să fie eliminată permanent, nici măcar prin liposucție. Celulita reprezintă acumularea de țesut adipos subcutanat la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor. Creșterea în greutate poate face ca celulita să fie mai evidentă, dar aceasta poate fi prezentă și la persoanele slabe, factorul genetic fiind cel mai important. Puteți reduce, totuși, aspectul cojii de portocală dacă slăbiți, prin dietă sănătoasă și exerciții fizice. Masajul și cremele anti-celulitice vă pot ajuta, de asemenea, chiar dacă celulita nu va dispărea definitiv va fi mai puțin vizibilă.

Dacă vă dați cu vaselină cosmetică

pe față, înainte de culcare

preveniți apariția ridurilor

Relativ. Vaselina este puternic hidratantă, pentru că împiedică evaporarea uleiurilor din piele, explică Paul Jarrod Frank, un dermatolog din New York City. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, își pierde capacitatea de a reține umezeala și devine mai uscată.

Dacă vă țineți unghiile date cu ojă

mult timp, acestea se îngălbenesc

Adevărat. Unghiile sunt poroase și pot ușor absorbi pigmenții ojelor. Culorile mai închise și în special roșul au mai mulți pigmenți și de multe ori vă pătează unghiile. Soluția este să aplicați mai întâi pe unghie un lac incolor, după care vă dați cu oja colorată.

Vă puteți micșora porii pielii

Fals. Este imposibil să modificați mărimea porilor pielii, însă îi puteți face să pară mai mici folosind albuș de ou. "Albușul strânge pielea și apare iluzia unor pori micșorați, însă este un efect temporar", explică dermatologul Elizabeth McBurney.

Dacă vă epilați cu ceară,

părul va crește mai rar

Relativ. Ceara smulge părul din folicul și rănind în mod repetat foliculii, în timp (după aproximativ 20 de ani), aceștia vor fi atât de afectați, încât nu vor mai crește la loc. Așa că epilatul cu ceară vă poate menține pielea fină un timp mai îndelungat decât rasul, dar nu împiedică creșterea părului.

(Sursa: doctorulzilei.ro) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 04 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Specializează-te în...sex!
Pagina a fost generata in 0.3668 secunde