Sfaturi practice pentru o mai bună comunicare în cuplu

217
Sfaturi practice pentru o mai bună comunicare în cuplu - cearta-1365546707.jpg
O bună comunicare este esența unei relații care să meargă ca pe roate. Citește câteva sfaturi care te vor ajuta să înveți să comunici eficient și, implicit, să aduci armonie în relația de cuplu.

Găsește cel mai bun moment pentru a discuta

Mai ales după ce apare copilul, timpul dedicat discuțiilor voastre despre relație, vacanțe, dar și prieteni este mult mai limitat. Cu toate acestea, încearcă să găsești clipele potrivite pentru a-i spune partenerului/ei ceea ce gândești, ceea ce te îngrijorează. Seara, înainte de culcare, clipele voastre de relaxare sunt momente prielnice pentru a discuta și a rezolva problemele de cuplu.

Discuții și despre lucrurile bune,

nu doar de cele rele

De regulă, discuțiile în cuplu au loc doar atunci când o problemă trebuie rezolvată, fie unul dintre parteneri este nemulțumit de modul în care decurg lucrurile în relație. Pentru ca legătura dintre parteneri să se consolideze, psihoanaliștii susțin că și lucrurile bune trebuie discutate atunci când ele au loc.

Gesturile frumoase ale partenerului, dar și schimburile de "daruri" verbale ajută la păstrarea armoniei în relație. Dacă atunci când discutați subiecte mai "aprinse" încerci să ferești pe cât posibil contactul vizual, când discuțiile sunt plăcute nu uita să transmiți lucrurile pozitive sau mulțumirile și vizual partenerului.

Învață să-ți asculți partenerul/a

În timp ce unii oamenii vorbesc cât e ziua de lungă, alții sunt mai puțin verbali, preferând să-și păstreze gândurile pentru ei și să vorbească doar atunci când situația nu mai suportă așteptare. Dacă tu ești partea vorbăreață din cuplu, iar partenerul este cel care ascultă și aprobă, atunci trebuie schimbate câteva aspecte ale relației voastre. Chiar dacă schimbările par dificile, nu sunt imposibil de realizat. În timpul alocat discuțiilor voastre, încearcă să-ți impulsionezi parte-nerul să spună tot ce are "pe suflet". Ascultă-l fără să-l întrerupi, iar atunci când el a terminat de vorbit, poți interveni în discuție.

Nu te aștepta să-ți citească gândurile

Spre deosebire de bărbați, reprezentantele sexului frumos au, în unele cazuri, pretenția ca partenerul să citească printre rânduri și să ghicească ideea sau dorința lor, fără ca ea să fie spusă. Oricât de bine se cunosc partenerii între ei, nici unul nu poate ghici gândurile nespuse ale celuilalt. Tocmai pentru a evita discuțiile care pornesc de la astfel de situații, încearcă să spui direct ceea ce-ți dorești de la partener, fie să îi dai de înțeles însă într-un mod mai subtil.

(Sursa: clicksanatate.ro) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 04 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Specializează-te în...sex!
Pagina a fost generata in 0.7948 secunde