Sfaturi practice pentru prăjituri gustoase

247
Sfaturi practice pentru prăjituri gustoase - parjituri-1371741870.jpg

Articole recomandate

Mai ții minte când te aștepta bunica cu cuptorul plin de prăjituri în cele mai diverse forme și având cele mai savuroase mirosuri și gusturi?

Aceste arome au fost la un moment dat deliciul copilăriei tale...

Acum însă, când trebuie să gătești tu o prăjitură pentru iubitul tău sau poate chiar pentru copii, îți este greu să faci asta chiar și pe baza unei rețete de prăjituri exacte.

Este nevoie de multă măiestrie și de multă atenție ca prăjitura pe care o visezi să și iasă așa cum îți dorești. Hai să vedem câteva sfaturi practice pentru prepararea unei prăjituri.

Cel mai important element pentru reușita unei prăjituri este citirea cu atenție a rețetei și respectarea cât mai exactă a cantităților ingre-dientelor. Dacă la rețetele de mâncare mai este posibil ca rețeta să îți reușească, în cazul prăjiturilor acest lucru nu prea mai este valabil.

Este necesar ca lingurile folosite pentru prepararea unei prăjituri să fie cât mai uscate, altfel cantitățile din ingredient vor varia considerabil.

Dacă dorești ca aceste prăjituri să țină în timp, până la câteva zile, este indicat să le alegi pe cele cu fructe. Unele prăjituri cu fructe, păstrate învelite în folie de celofan și puse la congelator pot fi mâncate și peste o săptămâna, fără probleme.

Dat fiind că blatul unei prăjituri este elementul cel mai problematic și ouăle sunt baza compoziției acestora, este indicat că ouăle folosite în prepararea prăjiturii să fie cât mai proaspete cu putință.

Este indicat ca ingredientele cheie, cum ar fi ouăle și untul, să fie la temperatura camerei când se începe prepararea unei prăjituri. Asta dacă nu este altfel specificat în rețetă.

Atunci când amesteci oul cu zahăr, fie că este de vorba de albușuri sau gălbenușuri, turnarea zahărului peste ou se va face treptat, omogenizând în permanență.

La prepararea unei prăjituri în formă, dacă aceasta are în com-poziție fructe, se va avea grijă ca aceasta să nu se rupă, lăsând-o să se răcească în formă proprie.

La omogenizarea zahărului cu untul oprește-te din amestecat doar când granulele de zahăr sunt complet topite în compoziție, altfel apare efectul de "tăiere".

(sursa:www.gastronomie.ele.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Iunie 2013
Stire din Diverse : Ingredientele unei cine rapide
Pagina a fost generata in 1.7667 secunde