Interviu cu Cristian Radu, primarul Mangaliei

"Stațiunile din sud vor redeveni perlele litoralului românesc"

250

Articole de la același autor

-  Care este proiectul dvs. privind turismul?
- În primul rând trebuie să vorbim despre un turism civilizat, la standarde europene. Nu putem avea pretenții să readucem turiștii străini, dacă nu le oferim condiții decente. Pentru asta este nevoie de continuarea investițiilor în infrastructură, respectarea reglementărilor privind comerțul stradal și nu în ultimul rând repunerea în circuitul turistic a unităților de cazare abandonate în ultimii zece ani. La acest punct surprizele plăcute au început să apară, în sensul că deja s-a reabilitat un hotel din Venus și tot în această stațiune s-a inaugurat recent un hotel de 5 stele. Deci se poate. 


- Cu ce evenimente sunt așteptați turiștii care sosesc în sudul litoralului?
-  Pe cordonul Saturn-Venus, a fost amenajată o zonă pentru organizarea de spectacole și concerte în aer liber. Locația se numește Black Sea Arena și găzduiește până la 100.000 de oameni, având una dintre cele mai mari scene din sud-estul Europei. Primul eveniment de amploare a fost pe 13-14 iulie, respectiv Liberty Parade, urmat de concertul Europa FM. Pe 15 august, de Sfânta Maria, vom organiza, împreună cu reprezentanții  Armatei, în Portul Turistic, un spectacol dedicat Zilei Marinei. În intervalul 22-25 august se va organiza Festivalul Callatis, eveniment la care Primăria Mangalia este partener. Apoi, între 30 august - 1 septembrie avem ca proiect organizarea Festivalului Antic Callatis. În perioada 30 august - 8 septembrie, sunt programate mai multe evenimente cu prilejul Zilei Mangaliei, care se va sărbători de Sfânta Maria (8 septembrie). Ca și concluzie în privința evenimentelor, dorim ca turismul să fie un motor de dezvoltare economică în sudul litoralului. Cu siguranță, sezonul următor se vor vedea mai multe schimbări pozitive în sudul litoralului.


- Pe ce atuuri va miza turismul din stațiunile Mangaliei?
- Vă spun foarte clar că noi nu concurăm cu nimeni în domeniul turistic. Avem propria identitate și vom repune în valoare atuurile zonei, vom face campanii de rebranding și vom reuși să revitalizăm sudul litoralului. Mizăm pe turismul balnear pentru că în Mangalia avem 10 izvoare cu apă sulfuroasă, mizăm pe turismul de familie pentru că avem stațiuni pline de verdeață, parcuri și zone speciale pentru petrecerea timpului liber. Mizăm de asemenea pe creșterea numărului de turiști prin crearea de evenimente, așa cum am vorbit deja. Avem multe monumente istorice pe care turiștii sunt așteptați să le viziteze. În concluzie, este doar o chestiune de timp până când stațiunile din sudul litoralului își vor recăpăta statutul de perle ale litoralului românesc. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Iulie 2013
Stire din Diverse : Trucuri pentru un bronz rapid
Pagina a fost generata in 0.6762 secunde