Stresul, din ce în ce mai periculos

214
Stresul, din ce în ce mai periculos - stres-1362002849.jpg

Stresul este numit "Boala lumii moderne". Acesta acaparează din ce în ce mai multă lume. După cercetări îndelungate, oamenii de știință au descoperit faptul că stresul reprezintă cauza principală pentru apariția diverselor boli.


Se știe că persoanele care trec printr-o perioadă intensă de stres pot avea probleme cu tensiunea arterială. Cercetările recente au arătat că stresul poate avea efect direct asupra sănătății vaselor de sânge. Asociat și cu alți factori precum fumatul, consumul de alcool sau obezitatea, stresul crește semnificativ riscul de apariție a problemelor cardiovasculare. În cazul persoanelor care sunt deja diagnosticate cu astfel de afecțiuni, stesul poate duce la agravarea lor, scrie clicksănătate.ro.


Astmul, o altă boală cauzată de stres


Ca și în cazul afecțiunilor cardiace, stresul prelungit poate duce la apariția astmului, fie la agravarea lui. Explicația? Stresul favorizează secreția anumitor substanțe, printre care și cortizolul (hormonul stresului), care crește riscul apariției alergiilor și problemelor respiratorii.

 

Citește articolul integral...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Cum ne "îmbolnăvește" stresul
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Stresul, din ce în ce mai periculos
Luni, 04 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Îmbrățișările alungă stresul
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Îmbrățișările, dușmanul stresului
Pagina a fost generata in 0.293 secunde