Suc de mere sau lapte?

178
Suc de mere sau lapte? - sucmere-1400863600.jpg

Articole recomandate

S-a constatat că din ce în ce mai mulți părinți oferă suc de mere pur și simplu ca o alternativă la apa pură sau chiar la cănița cu lapte. Atenție, însă, având în vedere că sucul de mere este plin de calorii și, asata îi permite copilului să bea prea mult. Nu e de mirare de ce micuțul își va simți stomacul plin și nu va mai vrea să mai mănânce și alte alimente mai importante și mai bogate în substanțe nutritive. 
Dacă micuțul este înnebunit după sucul de mere, specialiștii Sănătate.ro recomandă să nu bea mai mult de 150 -180 ml de suc pe zi. Dacă obișnuia să bea mai mult, ar trebui să reduci treptat cantitatea de suc oferită. Diluează-l cu apă, în prima faza la 50:50, apoi mărește încet cantitatea de apă. 
Încearcă să-l convingi să bea lapte sau un alt suc mai hrănitor în locul sucului de mere. Când copilul are câțiva anișori, poți face următorul lucru: de exemplu, seara, când cere suc de mere, îi poți spune că nu mai este în casă așa ceva, dar poate alege dintre un pahar de lapte. Astfel, dacă îi oferiți altceva în schimb, copilul mai are un oarecare control asupra situației, iar părinții vor sta liniștiți că nevoile lui nutriționale sunt satisfăcute. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Copilul refuză laptele. Ce faci?
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Economie : Importurile de lapte au crescut cu 62,4%
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Veste bună despre merele românești
Pagina a fost generata in 1.5609 secunde