Te-a înșelat și l-ai iertat? Cum poți trece mai ușor peste adulter

1190
2
Te-a înșelat și l-ai iertat? Cum poți trece mai ușor peste adulter - adulter-1378639819.jpg
Un adulter poate devasta o căsnicie. Totuși, potrivit statisticilor, jumătate din cuplu-rile în care s-a comis un adulter (indiferent de către cine) au hotărât să continue relația și nu să se despartă. Asta nu înseamnă că procesul de vindecare a rănilor după un adulter este ceva ușor, dimpotrivă.

Onestitatea este vitală după un adulter

Odată comis un adulter, durerea e nemărginită. Persoana înșelată oricum își va pierde din încrederea acordată partenerului, iar dacă se continuă cu minciuna, ruptura este inevitabilă. Cea mai importantă este onestitatea, de ambele părți.

Obișnuiește-te să faci față martorilor adulterului

Când îți înșeli partenerul este imposibil să nu te fi întâlnit măcar o dată cu o persoană cunoscută. Obișnuiește-te cu ideea de a te întâlni și după aceea cu respectiva persoană. La fel și partenerul înșelat. Întâlnirea cu "martorul" nu trebuie să mai trezească sentimente de vinovăție, respectiv de victimizare.

Scrie-i o scrisoare partenerului înșelat

După ce ai discutat deschis cu soțul/soția și v-ați mărturisit sentimentele și regretele, n-ar fi rău să-i spui toate aceste lucruri și în scris. Însă nu spune doar "Îmi pare rău!", pentru că nu înseamnă nimic. Promite-i că nu se va repeta și că te vei ține de promisiune.

Partenerul înșelat trebuie să fie sigur pe el

Câteodată dorința de a salva căsnicia poate fi atât de copleșitoare încât cei înșelați nu se mai gândesc la sentimentele lor, la frustrări, la nimic. Iartă pur și simplu. Dar iartă prea ușor. De multe ori doar pentru că le e teamă că vor rămâne singuri. Însă acest lucru nu este sănătos pentru nici unul dintre parteneri: cel ce a înșelat nu va ști durerea celui înșelat (și nu va avea nici o remușcare să continue cu adulterul), iar cel trădat va acumula frustrări care-i vor măci-na sănătatea.

Într-un adulter ambii parteneri sunt vinovați

Să dați vina unul pe altul când cineva a călcat strâmb este o gre-șeală fatală cuplului. Trebuie să acceptați realitatea și să vă gândiți că aveți o vină comună. Deși este adevărat că nimeni nu l-a forțat pe celălalt să înșele, la fel de adevărat este că nimeni nu riscă integritatea cuplului dacă are acasă tot ce-i trebuie.

Stabiliți reguli clarepentru a putea trece ușor peste adulter

Recăpătarea încrederii este un lucru extrem de important după ce unul dintre parteneri (sau amândoi) a călcat strâmb. Pentru a se ajunge aici nu este deloc exagerat să se stabilească niște reguli pe care ambii soți să le respecte. De exemplu, să răspundă tot timpul la telefon, chiar dacă este într-o altă discuție.

Nu neglijați relația sexuală după adulter

Foarte multe cupluri care au apelat la sfaturile consilierilor maritali după un adulter au declarat că atunci când au făcut din nou dragoste cu soțul/soția au simțit o a treia persoană în încăpere. În această situație ambii parteneri vor simți lanțul slăbiciunilor. Mai exact, persoana care a înșelat se va strădui să nu decepționeze din nou, drept pentru care este foarte probabil să dea rateuri (în special bărbații), ceea ce îl va face pe celălalt să creadă că în ciuda tuturor eforturilor făcute partenerul (adulterinul) și-a pierdut interesul. Sfatul specialiștilor este ca în aceste cazuri să o luați de la capăt, ca la începutul relației voastre.

(www.sfatulparintilor.ro)

Comentează știrea

behehe
9 septembrie 2013
de ce

titrati "l-ai iertat"? De cele mai multe ori inseala sotia... Dar ce sa faci cand iti prinzi sotia cu maidanezii, inselindu-l si pe sot si pe dulaul adoptat?

JamesGaive
25 octombrie 2021
JamesGaive

hydraruzxpnew4af.onion https://hydraruxpnew4af.com

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Lucruri care îți taie pofta de sex
Luni, 02 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ce îi atrage pe bărbați la o femeie
Pagina a fost generata in 1.6581 secunde