Șase pericole pentru cuplu dacă nu faceți sex o perioadă mai lungă

286
Șase pericole pentru cuplu dacă nu faceți sex o perioadă mai lungă - farasex-1378476610.jpg

Articole recomandate

Absența sexului într-o relație poate avea numeroase efecte asupra ambilor parteneri, iar unele dintre ele pot amenința însăși fundația cuplului. Descoperă care sunt cele mai grave șase pericole pentru cuplu dacă nu faceți sex o perioadă mai lungă.

Reducerea afectivității. Sexul este de multe ori o parte foarte importantă în afectivitatea fizică. În absența lui, alte gesturi de afecțiune fizică se pot rări sau pot dispărea. Dacă există motive obiective pentru care sexul este mai rar sau lipsește complet pentru o perioadă mai lungă, compensează prin mai multe atingeri afectuoase față de partener, de la sărut și îmbrățișare până la masaj.

Distanțarea emoțională. Absența sexului poate duce la o distanțare emoțională, iar intensitatea acestui efect ține de modul în care se ajunge la situație. Pentru cuplurile care au o viață sexuală cu frecvență mare, problema poate fi mai gravă atunci când există o întrerupere bruscă a activității sexuale. Atunci când acest liant important în relație dispare, distanțarea emoțională devine un pericol real.

Reducerea intimității. Lipsiți de contactul sexual, ambii parteneri pot simți că intimitatea în cuplu se reduce.

Prin comunicare și multă afecțiune fizică, problema este atenuată, mai ales dacă și tu și partenerul sunteți dispuși să faceți eforturi în acest sens. Dacă dispariția sexului este însă un subiect tabu, reducerea intimității se poate transforma într-un adevărat zid ce te desparte de partener în cuplu.

Agravarea tensiunilor și a certurilor. Sexul contribuie puternic la producția unor hormoni care relaxează și îmbunătățesc somnul. Poate fi și o modalitate de împăcare mai rapidă în cazul disputelor. Dacă acest mecanism de rezolvare a tensiunilor dispare, absența sexului pentru o perioadă mai lungă poate duce la certuri mai frecvente și mai intense.

Agravarea geloziei. În multe cazuri, gelozia nu are nevoie de argumente raționale, iar absența sexului poate crește intensitatea acestui sentiment negativ. Puțină gelozie este normală în orice cuplu, dar atunci când unul dintre parteneri devine tot mai gelos, poate fi vorba de frustrări acumulate în absența sexului.

Creșterea șanselor de infidelitate. Atunci când absența sexului este impusă practic de tine sau de partener și unilaterală, infidelitatea poate deveni o problemă reală. Bărbații se pot controla atunci când este vorba de o perioadă scurtă, ca cea de după naștere, dar în absența totală a sexului, fără vreun orizont de așteptare în care situația s-ar putea schimba, infidelitatea devine foarte tentantă.

(Sursa: www.eva.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să rămâi mereu conectat cu jumătatea ta
Joi, 05 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Un ten curat ca...laptele
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Lucruri care îți taie pofta de sex
Pagina a fost generata in 1.6146 secunde