Turiștii veniți în vacanță pe litoral se dau în vânt după sporturile nautice

Concurs Windsurfing la Marea Neagră

231
Windsurfing la Marea Neagră - 40be5e4d343432ae4ae2145b6bb3139f.jpg

Articole de la același autor

Windsurfing-ul este combinația perfectă între surfing și kaiac-canoe. Apărut inițial din dorința de a călători cât mai repede pe apă, windsurfing-ul a devenit, între timp, un sport nautic rezervat celor curajoși.

Pentru a face windsurfing, îți trebuie mult talent acrobatic, mai ales că surferii se folosesc de catarg pentru a realiza diverse sărituri în aer. Deși se practică în special pe lacuri, windsurfing-ul s-a "mutat" și la Marea Neagră, în ciuda curenților puternici, ce pot genera situații imprevizibile și nedorite.
Înainte de a urca pe placă, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi: purtați o încălțăminte specială, din neopren, care să vă protejeze picioarele de pietre sau alte obiecte dure din apă l alegeți pentru sport o vreme frumoasă, cu vânt slab, fără valuri l nu intrați în apă fără cască și vestă de flotabilitate, chiar dacă vă considerați un bun înotător l este recomandată o vestă de protecție la lovituri ce asigură și flo-tabilitate, diminuându-se riscul de a vă rupe coastele sau de a suferi contuzii severe l de preferat ca vesta să fie de culoare cât mai stridentă, pentru a fi mai ușor de reperat pe apă l nu uitați să aveți atașat și un fluier l dacă se întâmplă ca vela să se desprindă de placă, rămâneți pe placă și apoi, în măsura în care puteți, apropiați-vă de velă. Vela poate fi înlocuită, omul nu!
vvv
În luna august, deși vântul este domol, în largul mării se formează mici turbulențe ce produc adieri, tocmai potrivite pentru plăcile cu pânze. Dar, din păcate, valurile Mării Negre nu sunt prea ofertante pentru începători. De aceea, alter-nativele potrivite pentru o distracție acvatică pe cinste sunt ski jetul sau ski-ul nautic.
Un plus de adrenalină se poate obține ieșind în larg cu un ski-jet, model recreațional, de lux, sau sport.
Dacă vreți să vă cumpărați "jucăria" preferată, trebuie să știți că ski-jeturile au prețuri destul de piperate: 11.000 - 12.000 de euro pentru cele recreaționale, 14.000 - 17.500 de euro pentru cele de lux sau 11.900 - 14.700 de euro pentru modelele sport, fără TVA.
Pentru a practica ski-ul nautic, e de preferat să purtați un echipament special, compus din costum, mănuși și protecție pentru picioare. Un costum model Mono Barefoot necesită o investiție de 1.070 lei, iar pentru modelul Speed Suit, destinat de obicei profesioniștilor, veți scoate din buzunar aproximativ 1.400 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 14 August 2009
Stire din Diverse : Blitz
Pagina a fost generata in 3.1652 secunde