Zilele Romano ButiQ se mută la Neptun și Mangalia

324
Zilele Romano ButiQ se mută la Neptun și Mangalia - meestesugar-1312485274.jpg

Zilele Romano ButiQ își continuă periplul pe litoral și de această dată te așteaptă să cunoști mai de aproape meșteșugarii romi și roadele muncii lor în Bazarul Prichindel din Neptun, în perioada 4 - 14 august și în Portul Turistic din Mangalia, între 17 și 20 august.
Turiștii și localnicii sunt așteptați la acest eveniment în intervalul orar 17.00 - 23.00. Aici vor găsi ateliere cu meșteșugari, expoziții de obiecte specifice acestei etnii și fotografie, muzici autentice, concursuri și multe alte surprize, pentru toate vârstele.
"La Zilele Romano ButiQ poți să încerci cu mâinile tale să împletești un coș de nuiele, să cioplești în lemn un linguroi, să bați fierul pe nicovală sau să croiești piele sub atenția meșteșugarilor profesioniști, dis-puși să împărtășească din secretele meseriilor păstrate de-a lungul sutelor de ani!", cu asta ne ademenesc organizatorii.
Pe 18 august, în Portul Turistic din Mangalia, Zilele Romano ButiQ vor fi gazda unui spectacol de teatru inedit, realizat de Asociația Amphitheat-rrom - "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, jucat în limba romani și su-pratitrat în limba română, după cum au precizat organizatorii.
Romano ButiQ se află într-un tur al țării pentru promovarea meșteșugurilor și culturii rome. Până acum, la Iași, Constanța și Năvodari, peste 5.000 de persoane au aflat lucruri inedite despre meseriile tradiționale ale romilor și mai bine de 450 de curioși au încercat cu mâinile lor meșteșugurile.
Zilele Romano ButiQ la Neptun și Mangalia sunt organizate de către KCMC în parteneriat cu Agenția Împreună și Primăria Municipiului Mangalia, în cadrul proiectului "Romano Cher - Casa Romilor", cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3802 secunde