10.000 euro pentru tinerii întreprinzători, debutanți în afaceri

234
Pe 22 aprilie 2013, ora 10.00, va fi lansat "Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri". Bugetul alocat pentru anul 2013 este de 25.000.000 lei și va fi distribuit SRL-D-urilor nou înființate de către tineri întreprinzători, până în 35 de ani, care înființează pentru prima dată o societate comercială.

Ajutorul nerambursabil primit de la stat este de maximum 10.000 de euro și reprezintă 50% din valoarea investiției. 

"Dacă ai un plan de afaceri de 20.000 euro, 10.000 euro îi primești de la bugetul de stat ca ajutor nerambursabil. Restul de 10.000 euro, contribuția proprie, poate proveni din economiile tale sau poți accesa un credit bancar oferit de unitatea bancară agreată pentru implementarea acestui program", explică reprezentanții firmei de consultanță Bewater.

Înființarea SRL-D-ului este gratuită, fiind scutită de taxe la Registrul Comerțului. Firma de consultanță vă poate ajuta și consilia în deschiderea acestui SRL-D. Etapa a doua este planul de afaceri. Acesta trebuie completat în conformitate cu cerințele prevăzute de Ghidul Solicitantului. "Poți apela la o firmă de consultanță, această cheltuială fiind una deductibilă și e singura admisă a fi efectuată anterior semnării contractului de finanțare. Firma de consultanță îți va asigura suportul logistic și va întreprinde în numele tău toate demersurile necesare înscrierii în program și, ulterior, asistență în implementarea programului", au precizat reprezentanții Bewater. Dacă te încadrezi ca vârstă în categoria potențialilor beneficiari și ai schițată deja în minte o idee de afaceri, echipa Bewater te așteaptă la sediul din Constanța, de pe Str. Poporului, nr. 101, sau o poți contacta prin e-mail, la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0766.301.355

Programul este activ până la epuizarea bugetului alocat, pe principiul "primul venit, primul servit", cu condiția obținerii unui punctaj minim de 60 de puncte pentru planul de afaceri pentru care se solicită finanțarea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3231 secunde