A fost publicată Legea privind anularea unor obligații fiscale

277
A fost publicată Legea privind anularea unor obligații fiscale - afostpublicatalegea-1516382124.jpg

Articole de la același autor

În "Monitorul Oficial" nr. 0052 din 18 ianuarie 2018 a fost publicată Legea nr. 29/2018 privind anularea unor obligații fiscale.


Potrivit actului normativ, în cazul tranzacțiilor pentru care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice, se anulează diferențele de obligații fiscale principale, respectiv impozitul pe venit și contribuțiile sociale, precum și obligațiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării acestor venituri ca venituri dintr-o activitate independentă, obținute de către persoanele fizice din transferul proprietăților imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerii, pe perioadele fiscale de până la 1 iunie 2017, și neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi.


De asemenea, se anulează diferențele de TVA, precum și accesoriile aferente acestora, pentru perioadele fiscale anterioare datei de 31 decembrie 2016, stabilite prin decizie de impunere comunicată contribuabilului până la data intrării în vigoare a prezentei legi, ca urmare a depășirii plafonului de scutire de 220.000 lei prevăzut de Codul fiscal. Prevederea se aplică persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale care au realizat activitățile de producție agricolă, inclusiv activitățile de transformare a produselor agricole prin alte metode decât cele industriale sau au furnizat servicii agricole utilizând munca manuală proprie și/sau echipamentele specifice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Octombrie 2017
Stire din Economie : Informații financiare
Miercuri, 11 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4851 secunde