A murit Bogdan Baltazar, fostul președinte BRD

651
A murit Bogdan Baltazar, fostul președinte BRD - baltazarf2c4bf4dbd-1356688420.jpg
Bancherul Bogdan Baltazar a murit în această dimineață, la Spitalul Elias din Capitală. Fostul președinte BRD avea 73 de ani.

Bogdan Baltazar a decedat vineri, la ora 4.00, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, "după o lungă și grea suferință", au anunțat reprezentanții unității sanitare.

Baltazar a preluat funcția de președinte al Consiliului de Administrație al BRD - Groupe Société Générale în 1998, el renunțând la acest post în octombrie 2004.

Fostul consilier financiar s-a afirmat în viața publică și politică imediat după 1989. În iunie 1990 a fost numit secretar de stat la Guvernul României. Pînă în iulie 1991, Baltazar a condus Departamentul Informațiilor Publice și a fost primul purtător de cuvînt al guvernului Roman.

Plecarea din structurile guvernamentale l-a introdus în lumea finanțelor internaționale. Timp de cinci ani, Baltazar a fost consilier superior, coordonator al grupului pentru România în Centrala Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare - Londra. La BERD a fost șef de proiect pentru principalele programe de finanțare- restructurare derulate de bancă în Romania.

Revenit în politică în 1996, când a răspuns de campania prezidențială a lui Petre Roman, Baltazar este numit la începutul lui 1997 în funcția de vicepreședinte al Fondului Proprietății de Stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3924 secunde