Agenții economici din Constanța acuză: "Suntem ruinați cu noile impozite"

1545
7
Agenții economici din Constanța acuză:

Articole de la același autor

În urma articolului "Oamenii de afaceri contestă cotele de impozitare a clădirilor din Constanța", am fost apelat de câțiva agenții economici. Interlocutorii au ținut să-și manifeste susținerea pentru demersul organizațiilor profesionale de a ataca în contencios Hotărârea nr. 312 din 18.12.2015 a Consiliului Local Constanța.

"Domnule redactor, noul impozit este ruinător pentru mulți dintre noi. Cele mai afectate vor fi microîntreprinderile aflate la început de drum, sturt-up-urile. Degeaba au fost încurajați tinerii cu finanțări de la Uniunea Europeană și Guvern pentru a-și deschide propria afacere și a nu mai fi o povară pentru părinți și sistemul de protecție socială, dacă administrația locală îi ruinează mărind de 15 ori impozitul pe clădiri" - și-a exprimat indignarea o voce care s-a recomandat "Vasile Ignat, reprezentantul unei firme de servicii informatice".

La rândui ei, Felicia Anghel, patroana unei agenții de turism, a spus:

"Decizia Consiliului Local Constanța de opta pentru cota maximă de impozitare prevăzută în Codul Fiscal nu este justificată de interesul comunității. Multe alte administrații locale din țară au ales cota minimă sau una intermediară. În Constanța, de la un an la altul suntem taxați mai vârtos, în timp ce infrastructura orașului este din ce în ce mai degradată. Lucrez în turism și știu cum este perceput orașul Constanța de vizitatorii români și străini. Vara trecută, un francez mi-a spus de la obraz: «Regret că am venit la Constanța. Nici în Africa n-am văzut un oraș turistic atât de murdar și cu atât de puține coșuri de gunoi. Voi nu aveți administrație locală?» Mi-a crăpat obrazul de rușine."

Problema ridicată de doamna Felicia Anghel merită o atenție aparte. Curățenia orașului este nu doar o problemă socială, ci și una economică, o problemă de afaceri, de bani. O localitate îngrijită, curată favorizează o stare de sănătate mai bună a populației, a lucrătorilor și un moral mai ridicat în muncă. Comunitatea este mai bine dispusă, mai productivă și, totodată, cheltuiește mai puțin pe medicamente și medici. Pe de altă parte, orașele curate sunt mai atractive pentru investitori, pentru afaceri și pentru turiști.

În municipiul Constanța, problema curățeniei a scăpat de vreo 20 de ani de sub controlul administrației locale, iar motivele țin de corupție, fapt demonstrat de anchetele DNA. Așa se face că orașul e plin de praf și noroaie, de gunoaie și rahați de patrupede și bipede, că infrastructura urbană este într-o stare jalnică, la aceasta contribuind din plin dezinteresul și lipsa de profesionalism a administrației publice. Astfel stând lucrurile, moravurile s-au degradat, populația ajungând să nu mai respecte curățenia orașului. În definitiv nu face decât să imite atitudinea administrației locale, care nu mai are de multă vreme respect pentru starea de salubritate a urbei. Iar cea mai bună dovadă a acestei atitudini condamnabile este criza de coșuri de gunoi și platforme de depozitare a deșeurilor menajere.

Dacă nici măcar funcția de salubrizare a orașului nu o poate asigura ca lumea, ce rost mai are administrația publică? Ce face cu banii încasați din taxe și impozite?

Este firesc ca populația și agenții economici să întrebe: care este rostul creșterii cotelor de impozitare și al introducerii altora noi, câtă vreme nu se face nimic pentru ca orașul să nu mai arate ca dracu´? Cel puțin, de banii ăștia, vor fi cumpărate coșuri de gunoi?

Comentează știrea

cetatean
14 ianuarie 2016
Orasul meu

Oamenii de afaceri constanteni au sustinut clanul Mazare-Constantinescu si acum se plang?Da ,recunosc , a avut dreptate francezul cand a comparat C-ta cu Africa.Orasul a ajuns o imensa lada de gunoi nu doar din cauza lui Mazare ,ci si a celor care l-au sustinut. Doamna Felicia,iti dau eu un exemplu de oameni de afaceri care au sustinut clanul Mazare(mai nou clanurile Fagadau-Stroie): Bucovala,Corina Martin,baietii destepti de la ABC Val sau Luxten(cei cu stalpii de iluminat),etc Sa nu-l mai punem pe IPS Hapsaneanul(sursa "Mache"),acest "monument de moralitate crestina",aparator al tuturor borfasilor(Becali,Mazare,Fagadau,Constatinescu etc) Ca sa se miste ceva in C-ta,ar trebui ca sefii SRI & DNA C-ta sa fie inlocuiti.Motivul: incompetenta crasa.Pana acum Fagadau,Felix &Co trebuiau sa fie dupa gratii. PS.Domnilor directori de la DNA&SRI C-ta ,cand vom asista si noi la un "Maxiprocesso di Constanta"?

sibnet
14 ianuarie 2016
Nou sistem de lucru la domiciliu!

In alta ordine de idei, daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

autor
14 ianuarie 2016
Penalii conduc primăria

Mergeți și votați în continuare , cum ați votat de 25 de ani încoace

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

dan
14 ianuarie 2016
impozite

foarte bine, sa fie impozitati patronii, multi fac evaziune fiscala; a se vedea cluburile si barurile si magazine-palat dar cand le ceri impozit spun ca nu au vanzare.

unul
14 ianuarie 2016
@5 dan si 1 cetatean

Sunt unul din cei foarte multi oameni care trudesc din greu pentru a mentine pe linia de plutire afacerea. Eu unul muncesc alaturi de alti 8 colegi angajati. De 11 ani platim tva, impozit pe profit sau venit, impozit pe munca, taxa de liniste, taxa pe te miri ce... si in final taxa pe dividende, atat cat raman. Sa stiti ca uneori imi vine sa renunt sa strang toate utilajele si sa le dau foc in piata mare. M-am saturat de coruptie si incompetenta. Am uitat sa va spun ca daca esti corect si-ti platesti toate darile, daca nu-ti bati joc de angajati si esti corect fata de colaboratori nu-ti ramane mai nimic. Eu unul in 11 ani nu am reusit decat sa traiesc modest si sa ma bucur de 2 concedii a cate 7 zile petrecute in tara. Nu mi-am permis mai mult, nu am putut mai mult. Orasul Constanta este sufocat de mafie. Daca nu joci cu ei, te chinui sau inchizi. Cretinii din sistem nu au inteles nimic. Sa-i fereasca Dumnezeu de o rascoala .... eu am ajuns la capat. NU MAI POT!

IANCU GHEORGHE
18 ianuarie 2016
AȘA NU MAI MERGE !!!

"...Cretinii din sistem nu au inteles nimic. Sa-i fereasca Dumnezeu de o rascoala .... eu am ajuns la capat. NU MAI POT!" FRAȚILOR, ASTA ESTE ADEVĂRATA STARE, O STARE LIMITĂ, în care am fost aduși deliberat și în scopuri destul de condamnabile și nelegitime, samavolnice și nu numai... Este vremea, mai mult ca oricând să ne luăm țara în bună grijă, astfel încât să ne simțim la noi în țară cu adevărat stăpâni, încrezători și sigur pe viitorul nostru - aici la noi în țară. Cu conducere bună, românească și prin noi înșine, uniți și împreună să facem România Bună! - este treaba noastră și nu a altora, oricine ar fi !!! Asta - cât se mai poate și se mai poate !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4667 secunde