Ajutor de minimis pentru promovarea turismului românesc

241
Ajutor de minimis pentru promovarea turismului românesc - ajutordeminimispentrupromovareat-1674561980.jpg

Articole de la același autor

În cursul săptămânii trecute, Guvernul a aprobat încadrarea în politicile fiscal-bugetare și financiare ale statului român a schemei de ajutor de minimis pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism la manifestările expoziționale, în pavilioanele naționale, standurile specializate ori miniexpozițiile din străinătate, la care va fi prezent Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Beneficiarilor schemei de minimis le vor fi decontate:

- 50% din cheltuielile reprezentând prețul transportului extern, fără a depăși echivalentul în lei a 500 euro, pentru un reprezentant, operator economic;

- 50% din cheltuielile reprezentând prețul primei nopți de cazare, pentru câte un participant de la fiecare operator economic expozant, la nivelul baremelor stabilite pentru instituțiile publice categoria 1;

- 100% din cheltuielile reprezentând: taxa de participare; închirierea de spațiu pentru stand de la organizatori; personalizarea, amenajarea și decorarea standului.

Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate pentru anul în curs este de 7.400.000 lei, din fonduri de la bugetul de stat. Numărul mediu al beneficiarilor este de 200 de expozanți anual. Înscrierile se vor efectua digital. Schema de ajutor de minimis urmează a fi aprobată prin ordin al ministrului Antreprenoriatului și Turismului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0084 secunde