Semne bune pentru litoral. Turismul îşi revine la normal, după doi ani de pandemie

314
Sunt semne bune pentru turismul din ţara noastră, după cei doi ani de pandemie şi restricţii. Asociația Națională a Agențiilor de Turism anunţă o revenire a rezervărilor turiștilor români, apropiate de nivelul anului 2019. Turiştii se pot bucura de ultima săptămână de oferte early booking.

Evenimentele din Ucraina au afectat rezervările la finele lunii februarie și în prima parte a lunii martie, însă turiștii au realizat că vorbim despre un conflict care nu ne aparține și că a sosit momentul să ne trăim viața normal.

„Faptul că România a eliminat total restricțiile începând cu 9 martie a contribuit enorm la creșterea cererii turistice. Turiștii optează atât pentru destinații externe, cât și pentru România, pe care o consideră o destinație sigură. De altfel, știm cu toții, inclusiv refugiații ucraineni au fost foarte bine primiți și s-au simțit în siguranță în țara noastră, iar echipa ANAT a contribuit la sprijinirea lor”, a declarat Dumitru Luca, președintele ANAT.

La ora actuală, în România vacanțele se pot desfășura fără probleme, restricțiile fiind eliminate atât pentru turismul intern, cât și pentru românii care revin din alte țări ori pentru străinii care sosesc în țara noastră. Din ce în ce mai multe țări au renunțat total la restricții sau urmează să renunțe, precum Franța, Spania, Italia (de la 1 aprilie), Grecia, Marea Britanie, Israel ori Iordania.

Oferte pentru constănţeni, pentru minivacanţe de Paște şi 1 Mai

Constănţenii încă se pot bucura de oferte speciale, tip early booking. Ca de obicei, aceste oferte sunt promovate pentru hotelurile din Turcia, Grecia, Egipt, Bulgaria, Spania, Malta, Cipru, dar și de pe litoralul românesc. Românii călătoresc și în prezent, iar avioanele zboară normal către Egipt, Emiratele Arabe Unite sau către destinațiile exotice precum Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană ori Sri Lanka.

De asemenea, pe litoral, sunt încă disponibile multe oferte timpurii, pentru hoteluri de trei şi patru stele. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, pornesc de la 80 de lei şi ajung la 300 lei pe noapte, de persoană. Iar, pentru constănţeni, sunt oferte pentru numeroase destinaţii din ţară. Unii deja şi-au făcut planuri pentru minivacanţa de Paște, alţii pentru 1 Mai.

La Sinaia, un sejur de patru nopţi, cu mic dejun inclus, costă între 1.500 şi 3.000 lei, în funcţie de numărul de stele, pentru două persoane. Ceva mai ieftin este la Buşteni, cu preţuri chiar şi de 800 – 900 lei pentru o familie.

Însă, dacă vreţi să mergeţi mai departe, cum ar fi în Bucovina, un miniapartament poate ajunge la 740 lei pe noapte, iar o cameră dublă cu şemineu la 560 lei pe noapte. Pentru mesele tradiţionale de Paște, trebuie să mai adăugaţi la bugetul minivacanţei încă cel puţin 500 lei de persoană, pentru trei zile.

Variante numeroase există şi pentru Delta Dunării, unde, pentru trei nopţi plătite la all inclusive, a patra noapte este gratuită, cu preţuri promoţionale de la 299 euro de persoană pe sejur. Mai mult decât atât, se acceptă şi plata cu tichete de vacanţă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5581 secunde