Aniversare: Joi, 40 de ani de la darea în folosinţă a Canalului Dunăre - Marea Neagră

667
Aniversare: Joi, 40 de ani de la darea în folosinţă a Canalului Dunăre - Marea Neagră - 1-1716374039.jpg

Articole de la același autor

Joi, 23 mai, de la ora 10.30, la sediul central al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA din Agigea, se va desfăşura evenimentul intitulat „Magistrala Albastră - Canal Dunăre Marea Neagră - de la «Proiect de ţară» la 40 ani de exploatare”.

„Cu această ocazie, se va discuta despre importanţa şi impactul exploatării complexului hidrotehnic al canalelor navigabile în dezvoltarea regiunii şi, totodată, va fi făcută o prezentare generală a activităţii companiei şi a potenţialului pe care îl reprezintă utilizarea infrastructurii de transport naval”, au transmis reprezentanţii companiei.

Canalul a fost inaugurat la data de 26 mai 1984. Cu lungimea totală de 95,6 km, este format din ramura principală, în lungime de 64,4 km, şi ramura de nord (Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari), în lungime de 31,2 km. Este parte componentă a importantei căi navigabile europene dintre Marea Neagră şi Marea Nordului, prin Canalul Rin - Main - Dunăre. Folosind această rută, mărfurile din Australia şi Orientul Îndepărtat, destinate Europei Centrale, îşi scurtează drumul cu 400 kilometri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2745 secunde