Antifrauda câștigă încă o bătălie cu mafia cărnii

466
1
Antifrauda câștigă  încă o bătălie  cu mafia cărnii - antifrauda-1406911068.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii antifraudă fiscală au destructurat încă o rețea de criminalitate economică. În urma investigațiilor, a fost descoperit un grup de cetățeni români și maghiari care controla o rețea de cinci firme fantomă, din județul Bihor. Rolul lor era acela de a simula operațiuni economice și de a acumula obligații fiscale, preluându-le de la o a șasea firmă, care acționa la vedere. În perioada 2013-2014, a fost achiziționată din Ungaria o cantitate de 2.425 tone de carne și produse din carne de miel și porc, care a fost facturată scriptic prin rețeaua de firme fantomă. Carnea a fost vândută cu precădere către un lanț de distribuție specializat din Arad și către magazine de profil din județul Bihor. În contabilitatea firmelor fantomă, erau înregistrate operațiuni economice fictive și se opera compensarea debitelor fiscale ale celei de a șasea firmă. Rețeaua obținea un preț mai mic decât cel practicat de concurența de pe piața internă a cărnii, cauzând prejudicii mediului de afaceri.

Inspectorii antifraudă fiscală au stabilit un prejudiciu total de peste 1,85 milioane euro (8.146.694 lei), reprezentând impozitul pe profit și taxa pe valoarea adăugată, aferentă comercializării a 2.425 tone de carne.

Pentru recuperarea pagubei cauzate bugetului de stat, au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare totală de 1.200.781,50 lei asupra bunurilor (imobile, mobilier, echipamente electronice etc.) și asupra sumelor datorate de către terți. De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

La rândul lor, procurorii au dispus efectuarea de percheziții la mai multe adrese din Oradea și Zalău și trimiterea în judecată a inculpaților Kallos Lorand Albert, Pop Ovidiu Miron (cercetați în stare de arest preventiv), Tonț Florin Ciprian, Șuteu Alin Dominico, Balog Timea Izabella, Naghi Adrian Romeo, Urs Bela Gyorgy, Grunfeld Rezso Zsolt și SC Varadia Bussines SRL.

Comentează știrea

admirator
2 august 2014
felicitari!

tot asa!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Concursul de la Antifraudă are… erată
Pagina a fost generata in 0.5214 secunde