APIA va susține acordarea subvențiilor agricole pentru instituțiile de cult

396
APIA va susține acordarea subvențiilor agricole pentru instituțiile de cult - apia-1396631412.jpg

Articole de la același autor

În ultimele zile, a apărut o polemică între conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Patriarhia Română, pe tema formelor de sprijin pe suprafață destinate susținerii agriculturii. În urma schimbului de declarații, agenția statului a dat următorul comunicat de presă: 


"În conformitate cu Legea nr. 1/2004 privind înființarea, funcționarea și organizarea APIA, cu modificările și completările ulterioare, APIA este instituția responsabilă cu gestionarea unor forme de sprijin pe suprafață destinate susținerii agriculturii, acordând ajutor financiar solicitanților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute de legislația națională și comunitară în vigoare. 
Începând cu anul 2015 este necesar ca orice fermier înregistrat în baza de date APIA să poată dovedi calitatea de fermier activ pentru a obține plăți pe suprafață în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1307 din 2013.


Precizăm că în perioada următoare Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va reglementa prin act normativ definiția fermierului activ, cât și inactiv, urmând a se stabili situațiile care duc la neîndeplinirea criteriilor de eligibilitate pentru a putea beneficia de plata subvențiilor pe suprafață.


Menționăm faptul că APIA vine în sprijinul instituțiilor de cult care își desfășoară propria activitate agricolă pe terenurile arendate sau aflate în proprietate și susține menținerea acestora la plata pe suprafață și din 2015." 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Economie : 2,5 miliarde euro pentru fermierii români
Pagina a fost generata in 1.0728 secunde