ARSVOM: Asistenţă pentru un velier aflat în dificultate în largul Mării Negre, având şapte persoane la bord

437
ARSVOM: Asistenţă pentru un velier aflat în dificultate în largul Mării Negre, având şapte persoane la bord - 1-1691994927.jpg
Serviciul MRCC a solicitat, duminică, 13 august, la ora 17.55, intervenţia unui echipaj al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), pentru salvarea unor persoane aflate la bordul unui velier.

„Sar Phoenix”, dotat cu Sky jet la bord, s-a deplasat cu toată viteza către zona indicată de MRCC, respectiv zona Cap Tuzla. La ora 18.20, „Sar Phoenix” a ajuns în poziţia indicată, unde, împreună cu „Rib ISU” a acordat asistenţă velierului „Orion”, prins între pietre în zona Cap Tuzla.

La bordul velierului se aflau şapte persoane, din care patru adulţi şi trei copii.

Cu ajutorul şi la indicaţiile echipajului de pe „Sar Phoenix”, comandant Dan Nasiescu, ofiţer mecanic Bogdan Blaga şi timonier Alin Popa, velierul „Orion” a reuşit să iasă dintre pietre. Deoarece exista suspiciunea să aibă gaură de apă, „Sar Phoenix” şi „Rib ISU” au însoţit velierul în asistenţă, până în portul Belona, din Eforie Nord.

„Toţi pasagerii de la bord sunt bine, nu a fost necesară preluarea acestora la bordul navei salvatoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, 14 august, de ARSVOM.

La ora 18.52, velierul „Orion” a intrat şi a acostat în Portul Turistic Belona, Eforie Nord.

După ce s-a constatat că toată operaţiunea este încheiată în condiţii de siguranţă, la ora 19.05, MRCC a dispus încetarea acţiunii şi întoarcerea „Sar Phoenix” în dana 77 - Port Constanţa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8137 secunde