Video Atenţie, pescari! Prohibiţia la ştiucă începe în data de 1 februarie

1090
Atenţie, pescari! Prohibiţia la ştiucă începe în data de 1 februarie - 1-1706091756.jpg
Prohibiţia pescuitului va începe, anul acesta, pe data de 9 aprilie, iar cea a ştiucii va debuta luna viitoare, se arată în ordinul de prohibiţie din acest an aprobat de Ministerul Agriculturii, publicat în Monitorul oficial.

Prohibiţia pescuitului va înceta pe data de 8 iunie, iar în apele care constituie frontieră de stat activitatea de pescuit va fi interzisă în perioada 24 aprilie - 7 iunie inclusiv, cu unele excepţii, printre care apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, acolo unde prohibiţia pescuitului se va desfăşura în perioada 16 aprilie - 30 mai inclusiv.

Prima specie de peşte valoroasă din punct de vedere economic a cărei captură va fi interzisă este ştiuca, prohibiţia la această specie fiind în perioada 1 februarie - 20 martie.

În momentul de faţă, în Delta Dunării este interzisă capturarea femelelor de rac, prohibiţia urmând să se încheie pe data de 10 aprilie.

În Deltă, în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor ştiucă, şalău, somn şi crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii, pescarii având voie să reţină un singur exemplar pe zi, dintr-o singură specie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6188 secunde