Autoritatea Navală Română mai pierde o competență

471
Autoritatea Navală Română mai pierde o competență - autoritateanavalaromana-1627305716.jpg

Articole de la același autor

Sub conducerea ministrului Cătălin Drulă, continuă transferul de activități și atribuții de la Ministerul Transporturilor către Ministerul Afacerilor Interne. Iată, pe site-ul instituției a fost pus în dezbatere publică proiectul hotărârii de guvern privind sistemul de coordonare a misiunilor de căutare și salvare a victimelor și supraviețuitorilor unui accident de aviație civilă și responsabilitățile instituțiilor care desfășoară aceste misiuni, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul aviației civile.

Se propune ca Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să asigure coordonarea operațională a misiunilor de căutare și salvare a victimelor și supraviețuitorilor unui accident de aviație civilă produs pe uscat și pe apele interioare.

Ministerul Transporturilor va asigura, în continuare, coordonarea operațională a misiunilor de căutare și salvare a victimelor și supraviețuitorilor unui accident de aviație civilă produs pe mare, în zona de responsabilitate a României, prin Autoritatea Navală Română.

Totodată, în proiect, sunt prevăzute atribuțiile specifice ale Departamentului pentru Situații de Urgență și ale Autorității Navale Române în legătură cu activitatea de coordonare operațională a misiunilor de căutare și salvare a victimelor și supraviețuitorilor unui accident de aviație civilă.


Practic, prin acest act normativ, Autorității Navale Române i se ia atributul de a coordona misiunilor de căutare și salvare a victimelor și supraviețuitorilor unui accident de aviație civilă produs pe apele interioare, pentru a fi transferat către Departamentul pentru Situații de Urgență din MAI. Aceasta contravine prevederilor OG 42/1997 privind transportul maritim și pe căile navigabile interioare care, la articolul 7 (n) precizează că Autoritatea Navală Română „coordonează activitățile de căutare și salvare a vieții omenești, a navelor și aeronavelor aflate în pericol pe mare și în apele naționale navigabile ale României”. Responsabilii din Ministerul Transporturilor ar trebui să știe că prevederile unei legi nu pot fi modificate printr-o hotărâre de guvern.

Stimați cititori, după desființarea Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale „Radionav" și a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Autoritatea Navală Română va fi jumulită de atribuțiuni și competențe până când nu va mai rămâne nimic din ea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3758 secunde