Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș:

"Banii europeni bine investiți - principala resursă de dezvoltare ireversibilă a României"

211

Articole recomandate

Banii europeni bine investiți, nu doar cheltuiți, reprezintă acum principala resursă de dezvoltare ireversibilă pe care România o are la dispoziție, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, după ce Comisia Europeană a aprobat un miliard și jumătate de euro pentru autostrada Sibiu-Pitești și pentru managementul dezastrelor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, remis, ieri, Agerpres, 875,5 milioane de euro este suma aprobată de Comisia Europeană pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu - Pitești. Lucrarea, care devine astfel prima autostradă ce traversează Munții Carpați, va asigura legătura neîntreruptă între România și Europa de Vest, de la Constanța la granița cu Ungaria, pe coridorul Rin - Dunăre al Rețelei transeuropene de transport.

"Banii europeni bine investiți, nu doar cheltuiți, reprezintă acum principala resursă de dezvoltare ireversibilă pe care România o are la dispoziție. Iar aprobarea proiectului pentru finanțarea autostrăzii Sibiu - Pitești reprezintă un important pas pentru economia României. Acest proiect complex leagă nu doar estul de vestul țării, ci și România de întreaga Europă", a precizat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

De asemenea, comisarul european pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, consideră că proiectul va rezolva un blocaj major al rețelei de transport din România și va contribui la creșterea siguranței rutiere și la reducerea duratelor de călătorie.

XXX

Alte 578,4 milioane de euro au fost aprobate de Comisia Europeană pentru achiziționarea de echipamente noi terestre, aeriene și maritime, precum și pentru instruirea personalului care să permită îmbunătățirea capacității de răspuns la dezastre pe componentele terestru, aerian și maritim.

Inițiativa urmărește nu numai protejarea și salvarea de vieți în situații de urgență, ci și minimizarea daunelor materiale și a riscului de perturbare a activităților economice. Totodată, ajută România să respecte obligațiile internaționale și strategia națională privind schimbările climatice, se mai arată în documentul citat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7298 secunde