Bătaie pe tichetele Rabla? Colectorii se plâng că au primit prea puține

162
1

Articole de la același autor

Astăzi se anunță a fi o zi destul de aglomerată pentru colectorii de rable din întreaga țară. La sfârșitul săptămânii trecute au primit tiche-tele, așa că în această dimineață s-a dat startul Programului Rabla. Totuși, colectorii au o mare supărare: au primit prea puține vouchere, așadar nu vor putea mulțumi, din prima, pe toată lumea. E drept, numărul acestora va mai fi suplimentat, însă acest lucru înseamnă alte proceduri, în consecință timp pierdut.

Cei 334 de colectori din întreaga țară care au fost acceptați în cadrul Programului Rabla 2013 au primit, în această primă etapă, doar 4.287 de tichete.

Repartizarea tichetelor valorice nu a fost egală în fiecare județ. În Ghidul de finanțare al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național este prevăzut că, în aceas-tă primă etapă, vor fi distribuite maximum 25% din numărul total de tichete, în funcție de numărul mașinilor mai vechi de zece ani din parcurile auto județene, conform statisticilor realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Permiselor. De asemenea, distribuirea acestora se face în mod egal între punctele de lucru aparținând colectorilor validați din județul respectiv.

Județul Constanța a primit 147 de tichete, așadar fiecare dintre cei trei colectori validați - Resort Metal (Năvodari), Recsal (Ovidiu), VMB Lux Sonor (Constanța) - s-a ales cu câte 49 de vouchere care, dacă ar fi să ne luăm după spusele colectorilor, se vor epuiza cu viteza luminii.

Colectorii din Constanța sunt însă privilegiați. Doar cei din Olt și Prahova au primit mai multe, însă asta deoarece în primul caz a fost validat un singur colector, care a luat toate cele 74 de tichete repartizate județului, iar în cel de-al doilea caz, doar doi colectori, între care s-au împărțit cele 160 de tichete ce au revenit Prahovei. Și colectorii din București au primit mai multe vouchere decât cei din Constanța, însă totalul tichetelor este, ca urmare a parcului auto foarte mare, de 550, care s-au împărțit între cei zece colectori validați.

De cealaltă parte, județele Călărași, Tulcea, Ialomița și Giurgiu au primit cele mai puține tichete. Cei patru colectori validați din Călărași au primit 36 de vouchere, iar cei cinci din Tulcea, opt din Ialomița și patru din Giurgiu trebuie să împartă, la nivelul fiecărui județ, câte 40 de vouchere.

Potrivit reprezentanților Administrației Fondului pentru Mediu, consumarea tichetelor primite inițial este o condiție obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimen-tare a acestora, atât pentru per-soanele fizice, cât și pentru per-soanele juridice și operatorii economici fără personalitate juridică.

Distribuirea tichetelor solicitate se face din stocul disponibil la nivel național pentru persoanele fizice, până la epuizarea acestuia, și în limita stocului alocat de către Administrația Fondului pentru Mediu proprietarilor persoane juridice și operatori economici fără personali-tate juridică.

În baza cererii de distribuire depuse, Administrația Fondului pentru Mediu poate distribui cel mult 200 de tichete la fiecare cerere de suplimentare. 

Comentează știrea

Mihai
18 martie 2014
Paradoxuri

Daca numarul de tichete disponibile este prea mic, atunci, in logica romaneasca, trebuie si ca numarul de dosare aprobate sa fie foarte mic. Interesant este ca se cere o a doua emitere de tichete, desi, de cele mai multe ori, cei care depun astfel de cereri nu se afla in target-ul stabilit de autoritatile care manageriaza acest proiect. http://www.romaniatv.net/consultarea-publica-privind-derularea-programului-rabla-2014-s-a-finalizat_132420.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Economie : Tichetele Rabla au ajuns la Constanța!
Pagina a fost generata in 0.5579 secunde