Bursă, infrastructură rutieră, construcţii. INFO economic

103
Bursă, infrastructură rutieră, construcţii. INFO economic - 1-1693213851.jpg
l Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de luni, 28 august, iar rulajul se cifra la 9,976 milioane de lei, după o oră de la debutul tranzacţiilor. Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,58%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, era în creştere tot cu 0,58%. Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Biofarm (+4,79%), Aerostar (+3,73%) şi Transport Trade Services (+2,34%), în scădere fiind acţiunile SSIF BRK Financial Group (-3,87%), Bittnet Systems (-3,09%) şi Rompetrol Rafinare (-2,44%).

l Luni, 28 august, au început lucrările de reparaţii pe podul peste fluviul Dunărea, Podul Prieteniei (Giurgiu - Ruse). Traficul rutier va fi restricţionat până joi, 31 august, timp de patru ore, în intervalul orar 22.00 - 02.00. În restul timpului orar, circulaţia în zona de reparaţii se va desfăşura pe o bandă, iar regimul de circulaţie va fi reglementat prin indicatoare rutiere şi semnalizare, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

l Managerii români estimează, pentru următoarele trei luni, o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, precum şi o creştere moderată a activităţii în construcţii şi în comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate, luni, 28 august, de Institutul Naţional de Statistică. Conform estimărilor din luna august 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra relativă stabilitate în următoarele trei luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.36 secunde