Piața imobiliară constănțeană vs. piața din străinătate

Ce case își pot cumpăra constănțenii peste granițe

865
Că prețurile caselor din Constanța sunt accesibile multora, sau nu (chiar și acum, după ani buni de criză), depinde de potențialul financiar al fiecărui cumpărător. Totuși, după o analiză simplă a pieței imobiliare din orașele mari ale vecinilor bulgari sau unguri, dar și din Strasbourg, de exemplu, că mulți și-ar dori o casă în Franța, arată că diferențele nu sunt deloc mari, chiar dacă vorbim de un alt nivel al puterii de cumpărare.
Dacă bulgarii nu se pot lăuda cu salarii peste cele ale românilor în general, în cazul celorlalte două țări propuse spre comparație, altcumva stă treaba. Cu toate acestea, la Strasbourg, un apartament cu două camere, într-o zonă foarte bună, de aproape 60 de metri pătrați poate fi cumpărat cu 99.000 de euro.
La Budapesta, un apartament recent renovat cu două camere (living cu bucătărie în stil american, o cameră, baie cu hidromasaj), de aproape 50 de metri pătrați, cu panoramă spre Dunăre, ajunge undeva la 60.000 - 63.000 de euro, preț mult sub cel al unui apartament similar din Constanța, cu vedere la mare.
Vecinii bulgari au însă prețuri mult mai accesibile. Un apartament în Sofia, de aproape 62 de metri pătrați costă puțin peste 46.000 euro. Spre mare, în apropiere de Sunny Beach, acolo unde nu puțini constănțeni și-au petrecut concediile, un apartament tot de aproximativ 60 de metri pătrați, dintr-un bloc construit în urmă cu câțiva ani, poate fi cumpărat chiar și cu 30.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2012
Stire din Social : Locuințele ANL, scoase la vânzare
Pagina a fost generata in 0.2636 secunde