Ce compromisuri ești dispus să faci, când închiriezi un apartament

763
2
Ce compromisuri ești dispus să faci, când închiriezi un apartament - cecompromisuriestidispussafaciap-1386353950.jpg

Articole de la același autor

Proprietarii de apartamente din Constanța nu se pot plânge că nu găsesc chiriași. Cerere a fost, este și va fi în continuare, spun agenții imobiliari. Avem așadar, două categorii de "câștigători". Pe de o parte, cei care au mai multe apartamente fac bani frumoși de pe urma chiriașilor, însă comisioanele percepute pentru astfel de "intermedieri" au salvat și poate încă mai salvează și acum multe agenții imobiliare mici de la faliment.

Preț versus condiții

Piața chiriilor a fost într-o continuă creștere în ultimii ani, pe fondul stagnării tranzacțiilor cu apartamentele. Acest lucru a însemnat însă că prețurile chiriilor au rămas destul de sus și nici semne prea multe că situația se va schimba nu sunt, spun agenții imobiliari. Tocmai din acest motiv constănțenii (cei cu venituri nu prea consistente) sunt obligați să facă tot felul de compromisuri atunci când vorbim despre confort, pentru a reuși să se încadreze într-un buget nu tocmai mare. Primul lucru la care renunță constănțenii atunci când caută să închirieze un apartament, dar nu dispun de foarte mulți bani pe care-i pot aloca lunar pentru chirie, este dorința de a locui într-o casă spațioasă, cu camere decomandate. Chiar și așa, cine găsește acum un apartament pe care să-l închirieze cu mai puțin de 170 - 180 euro/lună (așadar aproape 800 lei) se poate considera norocos.

Tot mai mulți proprietari își forțează norocul. Așa a ajuns, de exemplu, ca un apartament cu două camere, cu o suprafață de doar 36 metri pătrați (așadar cât o garsonieră mai luxoasă), să fie scos la închiriat cu 200 de euro. Vorbim despre un apartament nede-comandat, confort III. Iar dacă împărțim cei 36 de metri pătrați la două camere, o baie, o bucătărie și un hol… Zona îl ajută însă foarte mult pe proprietar. Mulți studenți ar face orice să pună mâna pe un apartament în Tomis Nord.

Apoi, nici după o zonă "bună" nu mai aleargă de mult constănțenii. E drept, nu se poate spune că diferențele de preț mai sunt unele notabile, însă câteva zeci de euro înseamnă mult pentru cei cu venituri mici. "Chiriașii se uită prima dată la preț. Apartamentele care trec de 200 euro pe lună sunt excluse din start de mulți. Avem cerere și pentru acelea, dar primele care se închiriază costă sub 200 de euro, chiar dacă sunt mici și multe nedecomandate. Cer case care să fie cât de cât utilate și să se poată locui în ele, dar nu de lux. Mai ales acum, când costurile cu întreținerea sunt mari, apartamentele spațioase sunt date la o parte", ne-a spus un agent imobiliar.

Chirie în avans

Pe de altă parte, după o lungă perioadă în care proprietarii au renunțat să mai ceară în avans chiria pe două - trei luni, această practică a revenit, lucru care iarăși nu-i ajută pe constănțenii care vor să se mute. Așadar, chiar și în cazul unei oferte bune (chirie sub 200 de euro pentru un apartament destul de spațios, de-comandat, mobilat și utilat modern) mulți sunt nevoiți să spună "pas".

Comentează știrea

magic leverag australia
24 mai 2014
magic leverag australia

Lantas upaya apa yang coba dilakukan Honda untuk memperoleh sepeda motor sport 150cc full fairing yang harganya lebih kompetitif? Caranya dengan memanfaatkan platform CB150 StreetFire untuk disiapkan varian baru "full fairing". magic leverag australia http://magicleveraghairrollers.tripod.com

honda motorcycle fairings aftermarket
3 iunie 2014
honda motorcycle fairings aftermarket

Pas de pare brise non plus, et avec le moulage du fairing il semble que ça n'ait pas l'air d'une option non plus. Fatigue en vue pour tenter de s'agripper au guidon afin de rester sur la moto sur l'autoroute. honda motorcycle fairings aftermarket http://hondacbr1000rrfairings.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4073 secunde