Ce măsuri ia în calcul premierul Nicolae Ciucă pentru susținerea industriei HoReCa

211
Ce măsuri ia în calcul premierul Nicolae Ciucă pentru susținerea industriei HoReCa - fondmasuripentrusustinereaindust-1643653622.jpg

Articole de la același autor

Operaționalizarea organizațiilor de management al destinațiilor (OMD-uri) reprezintă un jalon asumat de România prin PNRR, care trebuie atins până la finalul lunii septembrie 2022, a precizat premierul Nicolae Ciucă în intervenția la întâlnirea on-line, de ieri, 31 ianuarie 2022, cu Alianța pentru Turism, Brașov.

Suplimentar, până pe 31 decembrie 2023, România are ca țintă înființarea a opt OMD-uri care, în decurs de doi ani, să genereze în județele respective o creștere cu 20% a numărului turiștilor străini față de anul 2019.

„La nivelul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului există deja un grup care lucrează la definitivarea modificărilor pentru stabilirea clară a atribuțiilor OMD-urilor, pentru asigurarea unui cadru normativ coerent și în sprijinul turismului din România, iar din acest grup fac parte și reprezentanții Alianței pentru Turism - a spus premierul. România are potențialul turistic necesar, astfel încât industria HORECA să se apropie de 10% din PIB, un motiv în plus ca statul și mediul privat să fie parteneri”, a spus prim-ministrul.

Premierul a precizat că în ședința de Guvern din data de 31 ianuarie 2022, pentru industria HORECA - sector care se confruntă cu lipsă de lichiditate – s-a decis prelungirea măsurii privind scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici pentru o perioadă de 180 de zile, calculată de la data intrării în vigoare a ordonanței. Concomitent, s-a prevăzut și mecanismul de recalculare a impozitului specific datorat, în sensul scăderii acestei perioade de 180 de zile din totalul de 365 zile ale anului fiscal.

„Rețin că la ultima noastră discuție ați ridicat și problema crizei de personal din industrie. Am făcut deja un prim pas pentru rezolvarea pe termen scurt a crizei resursei umane din HoReCa. Un contingent de 100.000 de lucrători străini a fost aprobat săptămâna trecută și urmează să primim informații și de la MAE cu privire la dezvoltarea rețelei de consulate, pentru a ne asigura că dosarele vor fi procesate în ritmul cerut de piață. Pe termen mediu și lung, unitățile educaționale și mediul antreprenorial în turism din România trebuie să reia legăturile și să dezvolte în mod competitiv și atractiv sistemul educațional dual”, a afirmat Nicolae Ciucă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4011 secunde