Ce spune Uniunea Națională a Societăților de Asigurare despre proaspetele scandaluri

61
Ce spune Uniunea Națională a Societăților de Asigurare despre proaspetele scandaluri - cespuneunsa-1392826543.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere evenimentele recente de la nivelul industriei locale de asigurări, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a venit astăzi cu câteva  precizări.


Reprezentanților UNSAR au ținut să sublinieze că industria de asigurări din România este o industrie solidă, că interesele clienților sunt garantate și că astfel de situații trebuie "înțelese ca excepții":


"Industria de asigurări din România este o industrie solidă, guvernată de un cadru de reglementare clar și complet, aliniat normelor europene, de natură să asigure stabilitatea pieței, identificarea eventualelor derapaje și corectarea controlată a acestora. Întreg cadrul existent promovează funcționarea coerentă, bazată pe prudențialitate, care să asigure stabilitatea pieței de profil, un climat concurențial corect și oferirea de servicii de calitate. Pentru apărarea intereselor clienților companiilor de asigurări, la nivelul industriei există mecanisme care funcționează ca «plase de siguranță», garantând protecția și respectarea drepturilor acestora în orice situație - rezerve, marjă de solvabilitate, fond de garantare etc. În acest context, eventualele derapaje punctuale de la normele și standardele de operare în domeniu - așa cum este situația actuală - nu trebuie extrapolate, ci înțelese ca fiind excepții". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.212 secunde