CFR: Cinci oferte pentru modernizarea infrastructurii din staţia Valu lui Traian

175
1
CFR: Cinci oferte pentru modernizarea infrastructurii din staţia Valu lui Traian - 1-1695385010.jpg
Cinci operatori economici - Asocierea Rail Works, Asocierea Bawi SRL-Swietelsky CF, Porr Construct SRL, Strabag Vasutepito Kft şi Temirzhol Zhondeu Limited Liability Partnership - au depus oferte la procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare în staţia Valu lui Traian, etapa I a programului de modernizare a infrastructurii feroviare din portul Constanţa, investiţie finanţată din fonduri nerambursabile CEF.

Valoarea totală estimată a achiziției publice este 402.343.706,36 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind fonduri nerambursabile CEF Sector Transport şi bugetul de stat. Termenul de proiectare este de şase luni, iar cel de execuţie a lucrărilor - 20 de luni.

Printre lucrările ce vor fi efectuate în staţia Valu lui Traian, se numără: realizarea grupei de aşteptare, care va cuprinde 32 linii de primire-expediere; electrificarea, pe toată lungimea, a celor 32 de linii din grupa de aşteptare, acestea fiind linii de primire-expediere; reabilitarea sistemului de iluminat din grupa de aşteptare etc.

„Dintre obiectivele specifice ale proiectului enumerăm: mărirea capacităţii de tranzit, asigurarea interoperabilităţii, înlocuire/reparare podeţe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătățirea terasamentelor, modernizarea echipamentului de telecomunicaţii, crearea premiselor pentru implementarea etapei a doua a programului de modernizare a infrastructurii feroviare în portul Constanţa.

Menţionăm faptul că lungimea totală a infrastructurii feroviare din portul Constanţa, analizată în cadrul studiului de fezabilitate, este de 257 km, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţii Modernizarea Portului Constanţa (3 etape) este de 4,5 miliarde lei fără TVA”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CFR Infrastructură Constanţa. 

Comentează știrea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5951 secunde