Colaborare între PSA Peugeot Citroën și Toyota, pentru piața europeană

300
Toyota Motor Europe și PSA Peugeot Citroën au anunțat încheierea unui nou acord privind producerea de vehicule comerciale ușoare, destinate pieței europene. Conform acestui acord, PSA Peugeot Citroën va furniza vehicule comerciale ușoare, ce vor fi comercializate în Europa, sub sigla Toyota.

Ca prim pas, începând cu al doilea trimestru al lui 2013, PSA Peugeot Citroën va furniza vehicule utilitare de clasă medie, ce au la bază modelele existente Peugeot Expert și Citroën Jumpy. Acest acord include și o colaborare pentru viitoarele generații de modele produse de PSA Peugeot Citroën. Colaborarea este prevăzută să dureze până în 2020.

Conform acestui plan, Toyota Motor Europe va suporta costurile de dezvol-tare și industriale pentru viitoarele generații de produse. Nu există totuși planuri pentru o producție comună între cele două companii, au subliniat reprezentanții acestora.

"Segmentul de vehicule comerciale este unul important pentru noi în mai multe piețe din Europa. Prin acest acord semnat cu PSA Peugeot Citroën considerăm că vom reuși să satisfacem nevoile clienților noștri, mai ales odată cu încetarea producției modelului Hiace", a spus Didier Leroy, pre-ședinte și CEO Toyota Motor Europe. Acesta a mai adăugat că parteneriatul între Toyota și PSA Peugeot Citroën se bucură deja de apreciere în segmentul A, prin modelul Toyota Aygo, iar cum PSA este un lider în segmentul vehiculelor comerciale ușoare în Europa, cu o reputație solidă pentru calitate și versatilitate, sunt convinși că și această colaborare va fi un succes.

"Această înțelegere lansează dezvoltarea unei noi generații de vehicule comerciale ușoare de clasă medie, oferind ambelor companii un produs competitiv pentru piața europeană", a declarat Jean - Christophe Quémard, executive vice president PSA Peugeot Citroën. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 0.465 secunde