Comerţ, transport feroviar, energie. INFO economic

246
Comerţ, transport feroviar, energie. INFO economic - 1-1717671502.jpg

Articole de la același autor

l Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în primele patru luni din acest an, faţă de perioada similară din 2023, atât ca serie brută cu 8,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%, potrivit datelor publicate, joi, 6 iunie, de Institutul Naţional de Statistică.

l Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că, până la sfârşitul acestui an, se va putea circula cu trenul între Curtici şi Sighişoara cu viteza de 160 kilometri la oră.

În ceea ce priveşte tronsonul dintre Sighişoara şi Braşov, Grindeanu a evitat să avanseze un termen privind finalizarea, arătând că acolo lucrările sunt în întârziere. În vara anului trecut, el a solicitat conducerii CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare pe linia de cale ferată Apaţa-Caţa să se finalizeze la sfârşitul anului 2024, după ce a constatat un progres lent pe acest şantier.

l Majorarea tarifului pentru achiziţia serviciilor de sistem va avea un efect redus în privinţa costurilor cu energia electrică suportate de utilizatori, în cazul unui consum casnic anual de 1-1,5 MWh creşterea facturii anuale fiind de maximum 3,7-5,5 lei/an, informează Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. Tariful pentru achiziţia serviciilor de sistem acoperă costurile Transelectrica cu achiziţia de rezerve de capacitate, care se realizează în regim concurenţial, respectiv de pe piaţa serviciilor de sistem, de la furnizorii de servicii calificaţi. Achiziţia acestor servicii este obligatorie pentru asigurarea funcţionării sistemului electroenergetic în condiţii de siguranţă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5312 secunde