Comerțul internațional liber este indispensabil pentru competitivitatea companiilor românești

128
Comerțul internațional liber este indispensabil pentru competitivitatea companiilor românești - comertulinternationalliber-1642707406.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a participat la reuniunea membrilor consiliului director ai Eurochambres, fiind reprezentată de secretarul general Ovidiu Silaghi, se arată într-un comunicat. Pe ordinea de zi s-a aflat implementarea foii de parcurs strategice a organizației pe anul în curs, precum și analizarea structurii comitetelor pentru politici europene.

„CCIR, ca membru cu drepturi depline Eurochambres, are un rol recunoscut în imprimarea unui parcurs ascendent al activității, în comitetele în care este reprezentat și își propune să își sporească acest rol în cadrul, mai ales în contextul provocărilor majore – atât la nivel politic, cât și economic cu care se confruntă Uniunea Europeană. CCIR va încuraja companiile românești să utilizeze mai bine oportunitățile oferite de piața internă europeană, cooperând în același timp activ cu instituțiile UE. Comerțul internațional liber este indispensabil pentru competitivitatea companiilor românești”, a declarat Ovidiu Silaghi.

CCIR este membră Eurochambres începând cu anul 1993, având inițial calitatea de membru afiliat, iar începând cu 2007, în urma aderării României la Uniunea Europeană, a obținut calitatea de membru cu drepturi depline.

Eurochambres reprezintă peste 20 de milioane de afaceri în Europa prin 45 de membri (43 de asociații naționale ale camerelor de comerț și industrie și două organizații de camere transnaționale) și o rețea europeană de 1.700 de camere regionale și locale. Peste 93% dintre aceste întreprinderi sunt IMM-uri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5861 secunde