Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European a vizitat portul Constanța

206

Articole de la același autor

O delegație a Comisiei pentru transport și turism a Parlamentului European, din care fac parte europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PPE, România), Elzbieta Katarzyna Lukacijewska (PPE, Polonia) și Dorien Rookmaker (PPE, Țările de Jos), împreună cu membri ai comisiilor pentru transporturi și infrastructură, respectiv pentru antreprenoriat și turism din Senatul României, a fost prezentă marți, 24 mai 2022, în portul Constanța.

Gazda întâlnirii a fost Florin Goidea - directorul general al Administrației Porturilor Maritime Constanța. Cu acest prilej au avut loc discuții cu reprezentanții autorităților portuare din porturile românești, maritime și fluviale, ai operatorilor privați, ai armatorilor și ai autorităților locale.

Discuțiile au vizat dezvoltarea coridorului rețelei centrale de transport TEN-T, o rețea de transport transeuropeană, multimodală pe teritoriul Europei, strategia UE pentru Dunăre și provocările pentru sectorul transporturilor, din ultima perioadă.

Misiunea deputaților europeni pentru transport în România se va concretiza la lucrările de actualizare a regulilor UE privind rețelele TEN-T, în vigoare din 2013.

Delegația vizitează România în perioada 23 - 25 mai și acordă o atenție deosebită portului Constanța, regiunii Dunării de Jos și punctelor de trecere a frontierei din Romania către Ucraina și către Republica Moldova. Ea va face un bilanț al stadiului proiectelor TEN-T. La finalul vizitei în portul Constanța, delegația a participat la un tur al portului, la bordul navei „Anghel Saligny”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.441 secunde