Comunicaţii, comerţ, digitalizare. INFO economic

159
Comunicaţii, comerţ, digitalizare. INFO economic - 1-1697704199.jpg

Articole de la același autor

l România este unul dintre acei jucători agili ai Europei care a reuşit să dezvolte un raport preţ-calitate fascinant, iar numărul conexiunilor la Internet fix era, la finele anului 2022, de 6,5 milioane, în timp ce conexiunile mobile au ajuns la 21,5 milioane, a declarat, joi, 19 octombrie, la evenimentul dedicat Zilei Naţionale a Comerţului Electronic, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Valeriu Zgonea. Oficialul a menţionat, totodată, că România este singurul stat european în care „toţi cei patru mari jucători europeni au venit de la început şi au investit în infrastructură”.

l Primele opt luni ale acestui an au adus o creştere cu 14,7% a cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022, informează Institutul Naţional de Statistică. În perioada 1 ianuarie - 31 august 2023, în marja acestei creşteri s-au consemnat salturi ale afacerilor în: comerţul cu autovehicule (+25,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,8%).

l Autoritatea pentru Digitalizarea României a suspendat temporar emiterea de documente certificate electronic prin soluţia oferită de CertSIGN, în contextul atacurilor cibernetice asupra furnizorului. Autoritatea a mai transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că platformele pe care le administrează nu au fost vizate în mod direct de atacul cibernetic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Septembrie 2023
Stire din Economie : Energie, comerţ, inovaţii. INFO economic
Pagina a fost generata in 0.7999 secunde