Conferința finală a proiectului "Green Energy Cluster Constanța - Dobrich"

152
Conferința finală a proiectului

Articole de la același autor

Proiectul "Green Energy Cluster Constanța - Dobrich" se apropie de final. Este implementat de Universitatea Maritimă din Constanța, în calitate de partener, și de Varna Business Agency - Filiala Dobrich, în calitate de beneficiar. Durata de desfășurare a proiectului este de 18 luni, în perioada iulie 2014 - decembrie 2015.

Printre rezultatele notabile ale proiectului se numără: crearea unui sistem de management comun stabil și eficient, inventarierea entităților cu interese în utilizarea energiei din surse regenerabile în zona transfrontalieră, efectuarea unui studiu asupra tendințelor și oportunităților de dezvoltare a regiunii, înființarea Clusterului Transfrontalier al Energiei Verzi Constanța - Dobrich și redactarea unei foi de parcurs comune, aprobată de toți membrii formațiunii, dezvoltarea unui sistem de management al informației și înființarea Centrului Clusterului Transfrontalier al Energiei Verzi Constanța - Dobrich, precum și elaborarea unui plan pentru activități comune la nivelul clusterului.

În perioada 21 - 22 decembrie 2015 va avea loc conferința finală a proiectului. Evenimentul va reuni membrii echipei de implementare, membrii clusterului, precum și reprezentanți ai entităților care activează în domeniul energiei verzi și își propun să contribuie la asigurarea creșterii durabile a regiunii transfrontaliere, asociindu-se inițiativelor coordonate de noul cluster. În prima zi vor fi prezentate etapele de referință în implementarea proiectului, rezultatele obținute și ideile de cooperare viitoare, conturate în urma diverselor dezbateri organizate pe parcursul proiectului între instituțiile partenere. Cea de-a doua zi va fi dedicată componentei transfrontaliere a proiectului și va cuprinde prezentarea contribuției Clusterului Energiei Verzi la atingerea scopului strategic general al programului, și anume apropierea oamenilor, a comunităților și a economiilor zonei de graniță dintre România și Bulgaria, în vederea participării la dezvoltarea comună a zonei de cooperare, prin utilizarea durabilă a resurselor și avantajelor sale umane, naturale și de mediu. Conferința finală va avea loc la hotel Megalos, din Constanța.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, Axa Prioritară 2 - Utilizarea durabilă și protecția resurselor naturale și a mediului și promovarea unui management eficient al riscului în regiunea transfrontalieră, Domeniul Major de Intervenție 1 - Dezvoltarea sistemelor comune de management pentru protecția mediului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7189 secunde