Contribuabilii pot beneficia de reducerea la jumătate a penalității

270

Articole de la același autor

Printr-un proiect de ordonanță de guvern prin care se modifică și se completează Codul de procedură fiscală se reglementează o excepție de la ordinea de stingere în cazul obligațiilor fiscale suplimentare stabilite de organele de inspecție fiscală. În urma stingerii lor până la termenul prevăzut de lege, contribuabilii pot beneficia de reducerea la jumătate a penalității de 30% instituite în cazul stabilirii de către inspecția fiscală de sume suplimentare datorate bugetului consolidat al statului. 


Astfel, se asigură cadrul legal necesar realizării unor drepturi conferite de lege pentru îndeplinirea obligației de plată:


- reducerea de la 15% la 10 % a penalității de întârziere datorată pentru neachitarea la scadență a obligațiilor fiscale principale, percepută pentru întârzieri de peste 60 de zile;


- reglementarea unei situații alternative de neîncepere sau suspendare a executării silite a obligațiilor individualizate într-un act administrativ fiscal contestat. Astfel, suspendarea executării silite a obligației stabilită printr-un act administrativ contestat nu începe sau se suspendă dacă contribuabilul depune o scrisoare de garanție bancară la nivelul obligațiilor fiscale contestate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4248 secunde