Coronavirusul le-a pus gând rău târgurilor și expozițiilor comerciale

264
Coronavirusul le-a pus gând rău târgurilor și expozițiilor comerciale - coronavirusulleapusgandrautargur-1583876000.jpg

Articole de la același autor

Istoria României a înregistrat o premieră. Autoritățile statului au instituit un set de măsuri sanitare speciale și interdicții cu rol profilactic în economie. 


În vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență obligă unitățile de alimentație publică (hyper și super market-uri, market-uri, magazine de cartier etc.) să  dezinfecteze frecvent suprafețele expuse (cărucioare, balustrade, coșuri de cumpărături, clanțe de uși, butoane de la lifturi, grupuri sanitare etc.) și să ia măsuri de evitare a aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat. 


Reuniunile la care sunt prezente cel puțin 1.000 de persoane au fost interzise, iar cele cu un număr de 200 până la 999 de participanți nu se pot desfășura fără avizul Direcției de Sănătate Publică. 


Furnizorii publici și privați de transport de persoane sunt obligați să efectueze dezinfectarea frecventă a spațiului (bare și suporți de susținere, uși, scaune etc.). 


Incertitudine privind organizarea târgurilor din Mamaia 
Dacă măsurile de igienă suplimentare nu deranjează pe nimeni, în schimb, interdicțiile afectează bunul mers al economiei. Târgurile și expozițiile inițiate de camerele de comerț, care îi ajută pe agenții economici să își promoveze produsele și să încheie contracte, ar putea fi în pericol. 


Iată, în intervalul 19 - 22 martie 2020, la Pavilionul Expozițional din Mamaia, ar trebui să aibă loc trei evenimente organizate de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Este vorba de Salonul de dotări hoteliere, Târgul de mobilă și imobiliare și Târgul de turism "Vacanța" Constanța 2020, ediția a XIII. Oare vor mai avea loc? 


"CCINA este pregătită să deschidă manifestările expoziționale programate, dar, dacă vor fi restricții independente de voința sa, va trebui să se conformeze", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", directorul general Ion Dănuț Jugănaru. 


Pentru CCINA, în calitate de organizator de târguri, dar și pentru expozanți, care s-au pregătit din timp pentru aceste evenimente, făcând cheltuieli importante și așteptându-se să culeagă roadele, anularea evenimentelor va avea consecințe financiare majore. 


Mai rău de-atât nu se poate! 
Care este pulsul mediului de afaceri din județul Constanța, în contextul epidemiei de coronavirus și a măsurilor adoptate de autorități? 
"Vom afla pe data
 de 26 martie, când va avea loc adunarea generală a Camerei - a spus Dănuț Jugănaru. Până atunci, se vor mai lămuri lucrurile. Cu turismul e clar! Păi, avem agenția noastră, a societății înființate de CCINA. Din 10 clienți care intră pe ușă, nouă vin să își ia banii înapoi. Mai rău de-atât nu se poate! Până nu se termină cu isteria, cu teama de orice, nu va fi ușor. Sunt unii curajoși care merg să-și petreacă vacanța în alte zone, dar de-acum încolo se tem că prin aeroporturi, prin alte părți se pot întâlni cu diverse persoane și se pot îmbolnăvi. Așa că mai bine amână plecarea. În schimb, este posibil să crească numărul de turiști pe litoral, în vara asta. Nu se vor mai duce în străinătate, preferând turismul intern. Litoralul ar putea fi avantajat, dacă nu vom avea cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și pe aici. 


În România, s-a făcut mare agitație cu această epidemie. Dar, slavă Domnului!, n-avem niciun mort, spre deosebire de epidemia de gripă obișnuită, de care nu mai amintește nimeni. 


Măsurile de igienă, mai ales în comerțul cu alimente și alimentația publică, sunt binevenite. O protecție suplimentară este necesară. Va trebui să ne mai schimbăm și preferințele alimentare, să fim mai atenți ce cumpărăm. Multe se vor schimba de acum încolo. 


Cât privește posibilitatea de a munci de la distanță, sunt foarte multe activități care nu pot fi efectuate de acasă, nu doar cele productive, dar și activități de birou". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0158 secunde