Cresc veniturile căpitanilor portuari

554
2
Cresc veniturile căpitanilor portuari - crescveniturile72-1411908699.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru angajații Autorității Navale Române, ai căpităniilor din porturile maritime și fluviale. Suma indemnizațiilor și a spo-rurilor acordate va putea depăși limita de 30% din salariul de bază, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

Motivul luării acestei decizii este dezvăluit în referatul de motivare a actului normativ: "Toate categoriile de personal prevăzute concură la asigurarea siguranței navigației și securitatea navelor, iar acordarea unor sporuri și indemnizații peste limita de 30% din salariul de bază este absolut necesară pentru menținerea personalului înalt calificat în sistemul public."

Există și o veste proastă: suma indemnizațiilor și a sporurilor acordate nu va putea depăși limita de 40%. Prin aplicarea acestei măsuri, venitul mediu al inspectorilor din aparatul central al ANR și din inspectoratele tehnice crește cu 350 de lei, de la 3.526 lei la 3.976 lei. În cazul căpitanilor portuari din căpitănii și oficiile de căpitănie, creșterea este de 576 lei, de la 3.843 lei la 4.419 lei, iar în cazul conducătorilor de șalupă și al marinarilor, de 205 lei, de la 2.050 lei la 2.255 lei. De această prevedere legală vor beneficia 99 angajați. 

Comentează știrea

haahaa
29 septembrie 2014
o porcarie

Companie de stat are parte de sporurii?! Si celalate institutii mult mai importante (inavataman,sanatate,politie) nu au voie,interesant

ana
29 septembrie 2014
minciuni

sa vedem daca nu se acorda aceste sporuri, pleaca acest personal.......(ce gluma proasta..personal specializat in stat la mal..ultimul voiaj cand a fost facut, ce studii au unii...ce mafie e in aceasta "autoritate"........)!!!vai de noi cu asa conducatori...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7692 secunde