Cu cât coboară prețul unui apartament din Constanța parterul și ultimul etaj

1328
2
Cu cât coboară prețul unui apartament din Constanța parterul și ultimul etaj - blocuri5-1335198612.jpg

Problemele cu care se confruntă frecvent proprietarii apartamentelor de la ultimul etaj, din cauza izolației, dar și teama de diverse neplăceri pe care le-ar putea avea cei de la parter fac de multe ori ca prețurile solicitate (din cauza cererii mai mici) pentru astfel de locuințe să fie cu procente bune sub cele de la etajele intermediare.
Constănțenii sunt, statistic, cei mai preocupați de aceste două aspecte. O analiză efectuată de imobiliare.ro, pe un număr de aproape 4.500 de anunțuri imobiliare valabile în luna aprilie, și care vizează vânzarea apartamentelor vechi cu două camere, situează Constanța pe primul loc (făcând comparație cu alte mari orașe, ca București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov sau Iași) în ceea ce privește diferența de preț dintre un apartament situat la ultimul etaj și altul, similar, de la un etaj intermediar.
De exemplu, unul dintre apartamentele vechi cu două camere de la ultimul etaj, scos la vânzare pe B-dul Mamaia, costă aproape 43.000 de euro, cu peste 11,5% mai puțin decât o locuință similară de la un etaj intermediar pentru care proprietarii solicită, în medie, mai bine de 48.000 de euro.
Agenții imobiliari constănțeni spun că diferența de preț variază de la caz la caz, chiar dacă acest lucru se justifică sau nu. Mulți dintre cei care intenționează să cumpere un apartament "fug" de ultimul etaj din cauza problemelor cu care se confruntă ori s-au confruntat cunoștințele lor. Multe blocuri, în special cele vechi (dar nu este o regulă), au mari probleme cu infiltrațiile, iar cum administratorii cu greu pot mobiliza toți locatarii, pentru reparații la acoperiș, reprezintă o investiție în plus, foarte mare, pe care sunt nevoiți să o acopere de multe ori exclusiv proprietarii de la ultimul etaj.
Pentru a face o comparație, la Timișoara apartamentele care se află la ultimul etaj sunt cu 7,5% mai ieftine decât locuințele din același bloc situate la un etaj intermediar, iar în Capitală sunt mai ieftine cu 6,9%.

Dezavantaje: trafic, subsol, posibile spargeri
Analiza imobiliare.ro arată că dezavantajate de preț sunt și apartamentele de la parterul blocurilor vechi, chiar dacă din motive complet diferite: traficul intens, subsolul blocului și teama de spargeri fiind principalele obiecții ridicate de cumpărători, obiecții care se reflectă și în preț. La Constanța, diferența de preț nu este foarte mare în acest caz - o medie de doar 4%, așadar undeva la 2.000 de euro în cazul unui apartament vechi cu două camere, cu o suprafață utilă de 50 de metri pătrați. Ieșenii sunt cei care par să țină cont cel mai mult de acest aspect. Acolo, diferența de preț dintre un apartament situat la parter și unul de la un etaj intermediar este de peste 10%.



Comentează știrea

masina cu soldati
24 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

tratament
24 aprilie 2012
medicamente

esti un idiot /idioata obsedat/obsedata de acest subiect, trateaza-te !!

Răspuns la: moartea rosie smurd
Adăugat de : masina cu soldati, 24 aprilie 2012
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.304 secunde