Cu cât s-a redus prețul garsonierelor din Constanța

1902
Cu cât s-a redus prețul garsonierelor din Constanța - garsoniera-1315762279.jpg
Din fericire pentru constănțenii aflați în căutarea unei locuințe, piața imobiliară continuă, pe alocuri, să se "așeze", lucru vizibil în ofertele existente la această oră.

O analiză realizată de Top Estate.ro arată că, în intervalul septembrie 2010 - septembrie 2011, prețurile apartamentelor scoase la vânzare în Constanța au scăzut, în medie, cu 10%. Cei mai afectați de aceste reduceri sunt însă proprietarii garsonierelor. În acest caz, prețurile au scăzut cu până la 15% în ultimele 12 luni, potrivit statisticii TopEstate.

De exemplu, dacă în septembrie 2010 costul mediu al garsonierelor decomandate, confort 1, era de 32.800 euro, în prezent acesta se situează în jurul valorii de 27.900 euro și, în destule cazuri, mult sub această sumă.

De asemenea, proprietarii gar-sonierelor cu o suprafață utilă extrem de mică, de 12 - 13 mp, chiar cu baie comună, o parte dintre ale, au înțeles (sau au fost forțați de împrejurări) că sumele cerute în urmă cu câțiva ani erau mai mult decât mari, comparativ cu condițiile oferite.

De altfel, nici prețurile actuale nu sunt tocmai mici. Analiza TopEState arată că aceste garsoniere confort redus costă acum între 8.500 - 13.500 euro. La această oră, cele mai multe sunt în zona CET. Iată câteva exemple: garsonieră semidecomandată, recent renovată - 14.300 negociabil, cameră de cămin, 12 mp, baie comună - 8.000 euro, garsonieră confort redus, 13 mp, baie cu cadă, îmbunătățiri - 10.500 euro, cameră de cămin, îmbunătățită, gresie, termopan - 11.000 euro. Inel II este o altă zonă unde o astfel de garsonieră, cu gresie, faianță și termopan, costă 10.500 euro.

Luxul rămâne lux

De cealaltă parte, proprietarii care dețin garsoniere confort lux sunt încă feriți de ajustări puternice. Acest segment nu a suferit nici până acum modificări substanțiale.

Comparativ cu anul trecut, prețurile au scăzut cu două puncte pro-centuale, spre 38.500 euro. Cu această sumă poate fi însă cumpărat un apartament cu două camere, confort 1, chiar în zone bune, așadar este de înțeles faptul că multe dintre aceste garsoniere sunt scoase la vânzare de luni bune, dar fără nici un rezultat. De ce? Răspunsul este foarte simplu: un apartament cu două camere este mult mai practic.

Agenții imobiliari spun că este posibil ca prețul acestora să înceapă să intre serios la apă, lucru care depinde totuși atât de nevoia, pe viitor, a vânzătorului de bani lichizi, cât și de posibilitățile și capriciile cumpărătorului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Social : Gospodinele renunță la zacuscă
Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : "De judecată-mi arde mie?"
Pagina a fost generata in 0.409 secunde