Cum puteți învăța gratuit să fiți un bun manager în turism

257

Articole de la același autor

Managerii micilor unități din industria turismului (hoteluri, restaurante și catering), din România și alte șapte țări europene, au la dispoziție, de acum înainte, câteva instrumente pentru formarea lor profe-sională, a declarat Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Este vorba de "Manualul electronic pentru managementul so-

cial responsabil al hotelurilor și restaurantelor mici" (disponibil la adresa http://responsalliance.eu/it/risultati/spazio-per-lapprendimento) și "Ghidul managerilor pentru afaceri durabile" (http://responsalliance.eu/it/risultati/mappa-interattiva-vituale).

Cele două instrumente sunt rodul proiectului "Alianța competențelor responsabile pentru managementul sustenabil al hotelurilor și restaurantelor mici/ RESPONS", finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Leonardo da Vinci - Lifelong Learning Programme.

CCINA reprezintă România în calitate de unic partener la proiect.

Scopul acestuia este să contribuie la creșterea calității managementului din micile unități de turism, restaurante și catering, prin intermediul învățământului non-formal (în afara școlii).

Manualul și ghidul sunt rodul unor studii laborioase, care au început cu identificarea cerințelor educaționale din domeniu. Primul cuprinde informații despre: gestionarea și dezvoltarea resurselor umane durabile; integrarea standardelor sociale în strategia de afaceri a agentului economic; planificarea, organizarea și gestionarea ecologică a resurselor; reducerea sistematică a impactului asupra mediului (amprenta ecologică a afacerii); conservarea și promovarea patrimoniului cultural local; creșterea competitivității propriei afaceri. Ghidul combină clipuri video și o hartă animată a competențelor, oferind posibilitatea de a observa situațiile reale în care managerul unui hotel sau restaurant mic își folosește competențele și rezolvă problemele.

Special am lăsat la sfârșit informația cea mai importantă: cele două instrumente sunt puse la dispoziție gratuit celor interesați. Deci, stimați patroni, administratori și manageri din turism, puneți mâna și învățați cum se face un turism de calitate și profitabil! De acum înainte nu vă mai puteți plânge că nu aveți de unde să vă inspirați.

Realizarea proiectului a început pe data de 1 noiembrie 2013, urmând să fie finalizat pe 31 octombrie 2015. Bugetul total este de 447.786 euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 335.839 euro. Bugetul care revine CCINA este de 36.240 euro, din care 27.180 euro reprezintă contribuția UE.

Ieri, cu ocazia apropierii de momentul finalizării proiectului, CCINA a organizat o întâlnire cu grupul țintă: 40 de patroni și administratori de mici unități din domeniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3237 secunde