Cum vrea Ministerul Transporturilor să netezească drumul investițiilor din infrastructură

167
Cum vrea Ministerul Transporturilor să netezească drumul investițiilor din infrastructură - cumvreaministerul-1480258291.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică proiectul unei ordonanțe de urgență care asigură simplificarea procesului de implementare a proiectelor de infrastructură de transport. Actul normativ modifică Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, în sensul emiterii deciziei de expropriere în situația în care proprietarii imobilelor sau moștenitorii legali ai acestora au bunurile imobile, te-renurile supuse unor măsuri asiguratorii, instituite de organele de urmărire penală, executare silită sau creditori.


Se reglementează declararea unor proiecte de infrastructură de transport, proiecte de interes public major, în vederea obținerii acordului de mediu, avizului de mediu sau a avizului Natura 2000 pentru habitate prioritare și/sau specii prioritare.


Sunt prevăzute reglementări privind procesul de obținere a acordului de mediu, avizului de mediu sau a avizului Natura 2000 în situațiile în care procesul de ocolire a habitatelor prioritare și/sau a speciilor prioritare este practic imposibilă deși directiva Uniunii Europene permite obținerea actelor de reglementare asupra mediului în aceste situații, care modifică și completează OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. De asemenea, sunt reglementate proceduri de mediu simplificate pentru modificările soluțiilor tehnice aplicate proiectelor de infrastructură de transport care permit completarea actelor de reglementare asupra mediului, care modifică și completează OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului cu modificările și comple-tările ulterioare.


Se reglementează, prin modificările aduse OUG nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale CNADNR SA și înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere S.A. CNIR SA precum și modificarea și completarea unor acte normative, virarea cuantumului de 15% din valoarea veniturilor din rovinieta în funcție de numărul de angajați ai CNIR SA. Măsurile propuse nu conduc, sub nicio formă, în aplicare, la afectarea dreptului fundamental la garantarea proprietății, nu aduc atingere siguranței în construcții, nu afectează securitatea și sănătatea persoanelor, patrimoniul cultural național și nu afectează normele de protecția mediului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0126 secunde