Europa va finanța șantierele de reciclare a navelor

265
Numărul navelor aparținând armatorilor europeni, care au fost trimise la dezmembrare pe plajele din Bangladesh, China, India și Pakistan a crescut cu 75%, în 2012. Ele au lăsat în urmă azbest și substanțe cancerigene.

Deputații europeni vor să stopeze exportul de deșeuri periculoase către țările din afara OCDE. Pe viitor, dezmembrarea și reciclarea navelor se poate face doar în locuri aprobate de UE, care vor fi finanțate cu ajutorul unei taxe pentru reciclare. Urmează să se stabilească lista șantierelor de reciclare a vapoarelor, care să respecte standardele de lucru cu substanțele periculoase și de protejare a sănătății muncitorilor și mediului înconjurător.

Proprietarii de vase europeni vor fi penalizați dacă nu respectă aceste reguli și vor trebui să informeze autoritățile naționale atunci când intenționează să dezmembreze un vas.

Deputații europeni au votat pentru crearea unor stimuli financiari pentru dezmembrarea sigură a vapoarelor, printre care un fond finanțat de industria însăși. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4432 secunde