Evazioniștii de pe litoral nu se sperie de amenzi

317
1
Acțiunea "Litoral", de combatere a evaziunii fiscale în stațiunile de la malul mării, a intrat în cea de a treia etapă. În intervalul 6 - 20 august 2012, comisarii Gărzii Financiare - Secția Constanța au verificat 793 de agenți economici de toate mărimile și profilurile (hoteluri, cârciumi, baruri, terase, magazine, unități de agrement, tarabe), de la Corbu până la Vama Veche. Rezultatele au demonstrat că, în ciuda controalelor de până acum, evaziunea fiscală continuă în forță. 


În această nouă etapă a acțiunii de control, 409 agenți economici, 51,58% din totalul celor verificați, s-au ales cu amenzi, în valoare totală de 973.300 lei, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", comisarul șef de secție Ciprian Mihail Fronea. Amenda medie a fost de 2.379 lei. 


Abaterile sunt cele obișnuite: agenții economici nu își țin evidența contabilă primară la zi sau nu au documente de proveniență a mărfurilor.


În plus, comisarii constănțeni au suspendat, pe o perioadă de 3 luni, activitatea unui număr de 38 de agenți economici cu activitate sezonieră, măsură însoțită de o amendă de 8.000 - 10.000 lei și de confiscarea sumelor pentru care nu s-au emis bonuri fiscale. Motivul: nu utilizau casele de marcat fiscale.


În aceeași perioadă, în domeniul comerțului cu cereale au fost efectuate 64 verificări tematice, 58 de agenți economici fiind sancționați cu amenzi în valoare totală de 64.200 lei. 


Comentează știrea

christian louboutin highness
28 februarie 2014
christian louboutin highness

christian louboutin size 11 sale Stiri Economie : Evazioniștii de pe litoral nu se sperie de amenzi | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin highness http://calbeams.yoqayoqa.com/images/christian-louboutin-june.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8202 secunde