Evaziune fiscală la greu, pe navele off-shore din zona economică exclusivă a României

556
1
Evaziune fiscală la greu, pe navele off-shore din zona economică exclusivă a României - evaziune-1436546968.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Liber al Navigatorilor a primit un memoriu din partea unui marinar român care muncește pe una dintre navele ce deservește platformele ce efectuează prospecțiuni în zona Mării Negre. Respectivele platforme aparțin unei mari companii străine.


Memoriul va fi înaintat autorităților naționale și va fi dat publicității, a promis Adrian Mihălcioiu, liderul SLN. 


"Este anormal ca o entitate străină să execute lucrări, în apele românești, cu echipaje străine sau cu foarte puțini români. Mai grav este că, deși respectiva entitate are obligația să achite taxe și impozite în România, nu plătește nimic. Spre exemplu, nu au fost achitate impozitele și contribuțiile aferente salariilor navigatorilor români, deși în contractele negociate cu statul român se prevede că, pentru salariații români, trebuie plătite toate dările. 


Problema este mai amplă. Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor Publice vor trebui să facă ordine în ceea ce privește munca și fiscalitatea în apele teritoriale românești. Navele care acti-vează în zona economică exclusivă a țării noastre trebuie să respecte cel puțin reglementările europene, dacă nu pe cele ale României" - a spus liderul SLN. 


Din cauza acestor practici evazioniste, statul român este privat de venituri uriașe din taxe și impozite, iar navigatorii români care muncesc pe navele off-shore nu beneficiază de protecție socială, de asigurare de pensie și asigurare medicală.


Comentează știrea

este vorba de GSP
11 iulie 2015
este vorba de GSP-ul lui Comanescu

Contractele celor care merg pe navele GSP-ului sint bune de sters la popou,Navimarul e o cutie postala din Cipru,acolo pe nave e munca la negru totala.DNA-ule ce pazesti ?Sho pe Corona si GSP ca dupa cum bine stii sint aceeasi Marie dar cu alta palarie!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7148 secunde