Fermierii constănțeni pot depune cererile de acord prealabil pentru finanțare

515

Articole de la același autor

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța, Stere Pufleni, a anunțat că de astăzi, până pe 15 februarie, fermierii constănțeni pot depune cereri de acord prealabil pentru finanțare prin rambursarea diferenței de dobândă pentru creditele contractate. Potrivit acestuia, mulți constănțeni deja au trecut pragul APIA pentru a cere informații suplimentare. Așadar în aceste trei zile sunt așteptați atât ei, cât și ceilalți fermieri care au luat credite, să depună aceste cereri.

Acordul prealabil pentru finanțare prin rambursare a diferenței de dobândă pentru creditele contractate se emite de către APIA Constanța în termen de cinci zile lucrătoare de la data depunerii cererii.

Schema de ajutor de stat privind asigurarea accesului la finanțare în agricultură constă în subvenționarea ratei dobânzii la creditele bancare contractate de producătorii agricoli cu instituțiile de credit sau cu instituțiile financiare nebancare în perioada 28 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011, cu aplicabilitate până la 31 decembrie 2013.

Iată și pentru ce activități se pot contracta credite: înființarea, întreținerea și recoltarea culturilor de câmp și horticole, precum și întreținerea și recoltarea plantațiilor pomicole și de arbuști fructiferi, a plantațiilor viticole, căpșuni și hamei, achiziționarea sau produ-cerea puilor sau a puicuțelor pentru ouă, a purceilor pentru îngrășat, a tineretului ovin, caprin și bovin pentru îngrășat, a tineretului cabalin, precum și a familiilor de albine, dar și pentru achiziționarea de materii prime pentru producerea furajelor combinate, achiziționarea de medicamente și plata tratamentelor medicale pentru animale / păsări / albine, plata cheltuielilor curente pentru întreținerea și funcționarea adăposturilor, utilajelor și instalațiilor aferente. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3865 secunde