Fermierii şi-au strigat disperarea! Eliminarea taxelor vamale pentru produsele din Ucraina îi ruinează

434
Fermierii şi-au strigat disperarea! Eliminarea taxelor vamale pentru produsele din Ucraina îi ruinează - 1-1680871190.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 7.000 de fermieri au protestat, vineri, 7 aprilie, în întreaga ţară, faţă de politicile comunităţii europene, care îi afectează grav atât pe agricultori, cât şi pe beneficiari, piaţa cerealelor fiind „invadată” de produsele din Ucraina.

O încercare disperată de a atrage atenţia asupra gravelor dezechilibre cu care se confruntă sectorul agro-alimentar românesc, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina.

„Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina a exportat, în plan comercial, efectele războiului în ţările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forţarea ritmului fluxurilor de marfă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de asociaţiile naţionale ale fermierilor.

„Comunitatea Europeană este cel mai mare importator de organisme modificate genetic şi produse care nu respectă trasabilitatea, undeva la 21 de milioane de tone numai de porumb modificat genetic şi soia peste 30 de milioane de tone. Acum avem 26 de milioane de tone de cereale aduse din Ucraina şi care nu respectă trasabilitatea. Preţurile de cost sunt mult mai mici”, a explicat Nicu Vasile, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

La acţiunea de protest s-au afiliat inclusiv fermieri din Polonia, Cehia şi Bulgaria, iar la vama Negru Vodă (judeţul Constanţa), au fost prezenţi şi fermieri din ţara vecină. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4365 secunde