Forțele armate iraniene au atacat o navă norvegiană în Golful Persic

360
Forțele armate iraniene au atacat o navă norvegiană în Golful Persic - fortelearmate-1431707885.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 14 mai 2015, cinci ambarcațiuni ale Corpului de Gardă Revoluționar al Iranului au interceptat tancul petrolier norvegian "Alpine Eternity", în Golful Persic. Atacatorii au deschis focul peste prova navei, cu intenția a o opri. 


Tancul petrolier a cerut sprijinul și Garda de Coastă a Emiratelor Arabe Unite a trimis câteva nave în ajutorul lui. La vederea lor, ambarcațiunile iraniene au părăsit zona de conflict.


Potrivit unui oficial american, partea iraniană motivează tentativa de capturare a navei norvegiene prin aceea că aceasta ar fi lovit, pe data de 22 martie 2015, o platformă petrolieră iraniană și i-ar fi provocat stricăciuni. Iranul încearcă să obțină despăgubiri de la armatorul navei. 


După incident, tancul petrolier a schimbat cursul și a intrat în apele Emiratelor Arabe Unite. Nava era în balast și plecase din Manamah, Bahrain. Nu există informații dacă a suferit stricăciuni sau dacă vreun membru al echipajului a fost rănit.


Nava "Alpine Eternity" are capa-citatea de 46.105 tdw, a fost construită în 2009, este înmatriculată cub pavilion Singapore, iar mana-gementul este asigurat de Transpetrol TM AS, Norvegia. 


Navigația în Golful Persic este tot mai nesigură. La începutul acestei luni, forțele armate ale Iranului au arestat portcontainerului "Maersk Tigris", pe motiv că Maersk Line datorează unei companii iraniene suma de 3,6 milioane de dolari, dintr-un litigiu comercial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2916 secunde