Fotovoltaicele, prima sursă de energie electrică a României, duminică la prânz

890
Fotovoltaicele, prima sursă de energie electrică a României, duminică la prânz - panouri-fotovoltaice-principala--1716731833.jpg

Articole de la același autor

Panourile fotovoltaice sunt cea mai importantă sursă de generare de energie electrică duminică, 26 mai, la miezul zilei, potrivit datelor Transelectrica.


Duminică la miezul zilei, parcurile fotovoltaice dispecerizabile produceau la o putere de peste 1.100 MW, ceea ce înseamnă mai mult de un sfert din toată producția de energie electrică a țării, la acel moment, excluzând prosumatorii.


După fotovoltaice, următoarea sursă o reprezintă hidrocentralele, dar cu un aport de sub 1.000 MW la acest moment, urmate de centrala nucleară de la Cernavodă, care funcționează cu o singură unitate dintre cele două, una este oprită pentru revizie.


Potrivit acelorași date, aportul surselor termo – gaze și cărbune, este de sub 1.000 MW adunat.


La acea oră (12.46), producția națională raportată era de doar 4.300 MW, iar consumul instantaneu din rețea era de doar 3.800 MW, așadar, chiar și la aceste valori mici, România este exportator net de energie electrică, la o putere de circa 500 MW.


Aceste cifre nu conțin producția și nici autoconsumul prosumatorilor, ci doar energia livrată și măsurată de unitățile dispecerizabile și cea consumată din rețele. În condițiile în care, potrivit ultimelor date ale ANRE, capacitatea prosumatorilor a ajuns egală cu cea a parcurilor fotovoltaice dispecerizabile – circa 1.600 MW, se poate estima că, cel puțin pentru aceste ore cu soare, sunt în plus încă circa 1.000 MW






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2728 secunde